Dans till Guds ära!


Längtar till 20 maj då vår konfirmandgrupp ‘Markus’ ska uppföra en dans till låten ‘You are wanted’. Vi har lagt den i slutet av konfirmationsgudstjänsten där de också kommer dansa ut från kyrkan.

En av konfirmanderna tog på sig att koreografera och sätta ihop allt till något alla kan vara med i. Och wow! Vilken dans hon fick ihop! Jag fick gåshud när hon visade sina kompisar sin tolkning av orden ”From the day you were born, and took your first breath, you opened your eyes and in came the light, He was watching you….”

Det är häftigt hur vi kan använda dansen som en lovsång. Dansen som visar i rörelse tolkning av en fantastisk låt. Att allt i sången förstärks genom de rörelser du får fram.

Var det någon som minns mellanakten ‘Grey people’ i Eurovision contest? Jag tror det. Jag gör det… Det var en dans som etsade sig fast i mitt minne och som var helt fantastiskt. (Länkar till den här) Dansen handlar om hur en grupp människor flyr över land och hav i hopp om att hamna på en tryggare plats.

Jag hoppas människor hamnar på en trygg plats, både en plats för sin yttre trygghet men också för sitt inre. Där de kan känna att de är älskade och värdefulla. Att vi alla har en plats på det vi kallar jorden. Ta till er låten och låt texten etsa in i ditt minne ”You are wanted, to every broken hart, He stands with open arms. You are wanted, to every searching soul, look to the rising sun. If your lonely, hurting, gone to far. To the outcast you come as you are. For you, you are wanted”

Låt oss dansa, sjunga, skratta, ta hand om varandra, prata, skapa, låt oss ta till alla möjliga uttryckssätt till Guds ära!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *