Ge aldrig upp!


Ge aldrig upp! Jag vet inte men dom orden ligger så fast förankrade i mig. Om det ligger i min personlighet, formade i mitt DNA eller miljö så ger jag aldrig upp! Tanken på att faktiskt ge upp ibland har ju föresvävat… Rätt ofta faktiskt, men gör jag det? Icke!

Frågan är vilket som är bäst? Hålla ut eller ge upp!

Lite då och då hade jag så gärna velat bara ”skita” i allt, gå hem eller om det gäller privata planet bara ”försvinna”. Så mycket enklare det hade varit… Ställa mig på en fabrik där det kanske inte gör något om maskinerna hade blivit stilla en dag. Där jag monotont kanske hade arbetat med material istället för människor. Eller bott ensam ute i bushen där jag inte behövde ha några sociala kontakter. Slippa möta någon och bara rått mig själv. Fast det är ju inte jag! Jag hade inte klarat det! Jag hade gått under av rastlöshet och uttråkning. Jag behöver ju människor runt omkring mig, medmänniskor på olika sätt. Människor som tänker som jag och de där andra, de som tänker olika. T.om de som jag tycker är helt besvärliga. (Troligen tycker de detsamma om mig.)

Just nu när livet är lite turbulent får jag väl lita på det: Hålla ut och inte ge upp. Hitta vilopauser där allt är lugnt och stilla. Där jag bara kan vara, en liten stund. Mina bekymmer kunde ju vara långt värre.

Jag tänker mycket på dem som har dysfunktionella familjer, där kanske alkohol har tagit över familjen, narkotika spökar o.s.v. Jag läser om dem som har barn som fastnat i droger, föräldrar som är alkoholister. Hur många gånger tänker inte de på att ge upp om sin närstående men försöker och försöker och försöker igen? Letar upp sitt barn på gatan, hämtar sin förälder på baren. De ger inte upp i första taget! För hoppet om att situationen ska bli bättre verkar aldrig lämna dem!

Hoppet, det lever jag på! Att allting kan ordna sig där jag ibland måste hålla ut men kanske någon gång också ge upp. Att ge upp är inte just nu, så mycket vet jag. Jag vet en sak till: Gud finns mig  nära! När jag vill ge upp kan jag hämta kraft och mod i tron. Det vetskapen hade jag aldrig klarat mig utan….

(TACK GUD FÖR DET! MEN GUD: DET HADE VARIT VÄLDIGT SKÖNT OM DU KLART VISAT VAD JAG SKULLE GÖRA!! DEN DÄR ÄNGELN I LÖPARSPÅRET FÖRSLAGSVIS. JAG TAR GÄRNA EN TRÄFF! MEN DET VET DU JU, sedan länge…!)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.