Nytt år – nya möjligheter!


Oj, ibland tror jag sina drömmar kan slå in på en och samma gång. Saker jag gått och tänkt på att jag skulle vilja göra har nästan bara trillat över mig. Ofantligt spännande men inget jag räknat med att det ska dyka upp så plötsligt!

Nu är jag kanske av det annorlunda slaget då mina drömmar inte handlar om fantastiska vita stränder eller en hel låda full med pengar och annat materiellt ting. Såna drömmar är ju också trevliga förvisso där jag mycket väl kan tänka mig ligga på en strand någonstans och bara ta det lugnt. Inte behöva tänka på någonting utan bara vara… Japp, jag hade blivit rastlös efter några dagar och börjat undersöka stället jag var på, lärt känna befolkningen och utmanat mig själv i något nytt. Och visst, på det materiella planet står en ny dator står rätt högt på önskelistan…

Mina drömmar handlar mer om vem jag vill vara som människa och vad jag vill ge andra. Att utbilda och utmana mig själv i det jag kan. Och helt plötsligt så dyker bara olika projekt upp, helt apropå, utan att jag gjort något för det. Det är superspännande! Både inom mitt arbete och på det privata planet.

Kanske ni vill ha ett exempel? Det kan ni få! Strax innan jul fick jag ett mail från Pernilla, en av duon som anordnar den underbara tävlingen/eventet Stadsjakten i Göteborg. De vill få Stadsjakten vidare till Skåne och undrade om jag var intresserad att driva det! SÅKLART jag är! Jag älskar dagen när jag och några kompisar far upp till Göteborg för att delta i en jakt där vi ska hitta och lösa 10-15 utmaningar under sex timmar. Det brukar inte gå så värst bra men det är inte riktigt det som är grejen för oss. Det är ju samvaron, lagandan, utmaningarna… Funderade inte så länge men innan jag tackade ja visste jag att jag ville ha Cornelia med. En ungdom jag bara träffat vid två tillfällen tidigare och som jag nu kontaktade via messenger. Då jag upplever henne lika knasig som jag på att anta utmaningar visste jag nästan att hon skulle svara ja. Och ja blev det! Så kul…

Jag tänker ofta att saker och ting inte bara sker av en slump. Det är någon mening med det mesta. Jag kanske inte begriper det men till slut fattar jag kanske syftet med de saker jag hoppar på. Och det kan jag ärligt säga, hade jag inte träffat på Cornelia den gången Landskrona församling hade fixat med oss att ha en utmaning på Storgatan. I sitt egna ”Amazing race” dit två ungdomar kommit först av alla, med gott om tid för uppdraget så vet jag inte om jag hade fixat att driva det jag nu ska driva. Och tänk om jag inte stött på Cornelia på Lunds station några veckor, månader senare, utbytt FB, så hade jag aldrig vetat hennes efternamn. Saker och ting sker inte bara av en tillfällighet, det är ofta någon mening med det! Det tror jag fullt och fast…. Det ser jag på mina andra projekt jag ser under 2018 också… Det är någon mening med det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.