Eminas dag i Rumänien


Hej, idag är det jag Emina Pagård som skriver om denna underbara resa på Erikas blogg!
Vår dag har sett ut så här:
Dagen börja såklart med frukost! Vid 11 tiden va det dags för musik och sång, efter det hade vi aktiviteter för barnen i trädgården. Det var väldigt roligt, okej vi fick alla barnen att hålla sig aktiva, okej, ha kul! Det märktes att det vi gjorde idag gjorde barnen glada vilket är en skön känsla för oss alla! Efter aktiviteterna och utdelning av kläder hemifrån var det lunch. Maten här i Rumänien är annorlunda från Sverige, det är inte så kryddad alltså smakar det inte så mycket. Så man saknar maten i Sverige Hahah. Efter lunch hade vi fritid & några av oss valde att sola och bada den tiden.
17.00 så träffade vi Andreea som berättade om sin cp-skada. Väldigt intressant att lyssna på då man fick höra hennes historia och hur det var här i Rumänien om man hade en cp-skada, med skolan osv.
Sedan åt vi kvällsmat, 19.30 hade vi en fotbollsmatch mellan Sverige och Rumänien, tyvärr förlorade vi:( Men det var väldigt roligt, mycket skratt kom det från alla! Efter matchen var det fritid igen & vissa badade osv.
En diskussion jag och några andra har haft är om det verkligen går att ta sönder en Rumänsk lei-lapp (pengar) men vi har sagt att det inte kommer gå för det är annorlunda hemfört med våra svenska pengar-lappar, så Erika sa ”det går inte att ta sönder dom men vi kan testa” det ledde till att den gick sönder, skrattade så jag höll på att gråta. Mycket roligt händer här!

Jag är så glad att jag fick delta på denna resan! Man märker hur glada alla barnen blir och hur mycket dom vuxna bjuder in oss och tackar oss för det vi gör! Detta är en stor del av mitt liv och det är det för många andra också! Så tacksam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.