Tell me somethin’ girl…


… are you happy in this modern world? Or do you need more, is there somethin’ else you’re searchin’ for?

Tell me somethin’ boy, aren’t you tired tryin’ to fill that void? Or do you need more, ain’t it hard keepin’ it so hardcore?

Var och såg på filmen ”A star is born”, en fantastisk film med Bradley Cooper och Lady Gaga. En stark film som visar det som ryms i livet, lycka, glädje, sorg, prestationsångest, skratt, gemenskap, relationer, jakten på lycka, olycka. Sökandet efter bekräftelse, ofta i prestation och på bekostnad av andra. Låten ”Shallow” är från filmen. Jag citerade några textrader i början av min text.

När jag hörde låten första gången älskade jag melodin men var tvungen att googla texten. Ordet shallow betyder grund i den översättningen jag hittade och när jag hörde texten igen tolkade jag nog den på ett helt annat sätt än många andra. Shallow blev för mig att de var långt ifrån en fast grund att stå på. Vad är det du behöver mer av, vad är det du söker efter? För mig blir den fasta grunden Gud, det är Gud jag söker och behöver. Det är Gud som kan vara den fasta grunden under mina fötter. Det blir något stabilt att hålla sig fast vid, även om livet gungar rejält. Och för mig känns det bra! Jag behöver en fast grund att stå på. Jag behöver Gud!

Nästa vecka ska jag och min kollega prata självkänsla/självförtroende/självbild på högstadiet. Ett ämne som berör och där det inte alltid är så lätt var vi lägger ribban. För samtidigt som jag vill visa på var människas unika värde så lever vi här tillsammans. Då är det inte bara mitt värde som människa som räknas utan alla ska vara inkluderade, hur du än ser ut, vem du än är! Även om du har världens bästa sångröst så är det inte i din sång du har ditt värde. Även om du är världens bästa fotbollsspelare, så är det inte för dina mål du har ditt värde. Även om du är en suverän gitarrist så är det inte för ditt spelande du har ditt värde. Ditt värde består i att vara du, just du som människa, som lever just här och nu, med en hel massa andra människor. Och det finns en bastant grund att stå på, som aldrig viker, den står där stadigt, med utbredda händer, och säger: jag älskar dig för att du är just du!

Vad gör du för att se ditt värde? Och vad gör du för att andra ska se sitt värde?

En kommentar

Renée säger
5 november 2018 – 10:04

Språknörden i mig vaknade: ”shallow” betyder mycket riktigt grund men inte den grund man menar när man tänker på ”en fast grund att stå stadigt på”.

Shallow betyder grund som i ”en grund damm”. Utan djup med andra ord. ”Ytlig” skulle man nog också kunna säga är en synonym till ”shallow”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.