Bibelpass, vi vill ha bibelpass


Plötsligt kom ett meddelande skickat på Snapchat! Två av  våra fd konfirmander hade övernattning med varandra, åt god chokladfondue, och känner jag de två rätt hade de en riktig snackekväll. Den ene av dem hade tagit fram sin bibel och börjat läsa under kvällen men tyckte det var svårt, och kul, och lite svårtydbart. Och så gav det massa minnen från deras konfirmation, mitt i den här torsdagskvällen som det var.

Mitt eget minne från deras konfatid var att de var en fantastisk konfagrupp, en grupp med intensivvecka under sportlovet. Bibelpass med alla olika berättelser som egentligen talar om samma budskap. Gud finns och vill vara nära oss, i alla våra dagar, i hela livet. Då för några år sedan rappade prästen en låt om bibelpass under konfirmationsgudstjänsten men i vår snapkonversation var de dem som sjöng, …vi vill ha bibelpass… vi vill ha bibelpass…

Jag var inte sen med att hjälpa dem på vägen med ett nytt bibelpass. De fick genast slå upp Jeremia 29:11-13 ’Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag ska ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar och ber till mig ska jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig’

Just det bibelordet hade jag slagit upp i min egen andakt några dagar tidigare där texten till talar om att vi inte behöver hålla fast vid gamla vanor utan kan söka Guds ansikte med ett öppet sinne och få nya tankar. Tanken om att Gud känner och förstår oss fullständigt. Att Gud omsluter oss med evig kärlek. Att Gud har fridens tankar för oss men vill att vi var och en vågar att följa med på en livsresa. En resa som kan innebära förnyelse på många sätt. Det spelar inte så stor roll vilken ålder det är på oss för att upptäcka nya vägar eller fortsätta vandra på gamla. Vi får alla känna frid i en omslutande Gud och upptäcka mer av vad som står i den där boken. Den som alltid fungerar. Den som är världens mest lästa bok, bibeln!

Slå upp en sida! Vem vet vad du hittar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.