Pokémon Go utanför våra kyrkor på Tjörn


Pokemon Go
Pokémon Go

Har du sett människor som är ute och går, ibland ensamma, ibland i stora klungor? Unga, äldre, hela familjer, stora gäng? Alla med näsan i en mobiltelefon och letande fram och tillbaka?

Det är det nya spelat som du kan ha på din iPhone – Pokémon Go. Ett spel där man via sin telefon går ut och letar efter Pokémons som man ”fångar” med sin telefon. Då behöver man bollar – dessa kan man ladda på Pokestops. Och sen finns det gym där man kan träna sina Pokémons. Låter det konstigt? Ja, är man inte inne i Pokémonsvärlden så känns det helt främmande. Abstrakt, men ändå i riktiga världen.

På bara två veckor så har det här spelet spridit sig som en löpeld över världen och det spelas överallt. Och det som är bra med spelet är att man måste ut och gå för att hitta Pokémons. Så alla är ute och promenerar.

Det har visat sig att det finns flera Pokémons vid våra fantastiskt vackra kyrkor på Tjörn! Det är vi glada för. Därför har vi också sett till att det finns möjlighet att till exempel ladda telefonen om det skulle behövas (Skärhamns kyrka). Passa på att titta in i våra kyrkorum när du ändå är utanför och letar Pokémons.

http://www.expressen.se/dinapengar/tips-for-dig-som-ar-nyborjare-pa-pokemon/

http://www.dagen.se/pokemon-ger-kyrkan-mojligheter-1.754833

Mariakyrkan i Växjö har tagit fasta på det här men påminner också om Magnus Ladulås regel från 1280!

Mariakyrkan i Växjö
Mariakyrkan i Växjö

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.