21 maj global bönedag mot svält!


Foto: SydSudan. Paul Jeffery ACT IKON
Foto: SydSudan. Paul Jeffery ACT IKON

Svenska kyrkan internationella arbete är en verksamhet som finns i många delar av världen och gör många insatser. I lördags kunde du träffa vår internationella grupp i samband med ko-släppet på Bräcke. Då fick du också möjlighet att träffa våra två internationella gäster.

Svenska kyrkans internationella arbete arbetar långsiktigt och i katastrofer. Just nu pågår det en svältkatastrof i Afrika. I samband med det stora mötet som just nu ägt rum i Namibia där Lutherska världsförbundets kyrkor träffats har man tillsammans bestämt att låta söndagen 21 maj  bli en särskild bönedag mot svälten.

Du kan vara med och stötta det internationella arbetet genom dina böner men också med dina pengar. Antingen genom att du blir månadsgivare eller att du skänker en engångssumma. Alla bidrag mottas tacksamt och kommer till stor hjälp!

https://www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete/ge-en-gava

https://www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete

Nödrop från SydSydan>>

Bli månadsgivare>>

Så här skriver Svenska kyrkan på sitt intranät>>

Bönedag mot svält på söndag!

Svenska kyrkan har tillsammans med många organisationer världen över ställt sig bakom ett upprop från Kyrkornas världsråd och All Africa Conference of Churches om att i år göra 21 maj till en global bönedag mot svält.

Trots att detta kommer med kort varsel hoppas vi kunna lyfta detta tillsammans – i gudstjänsterna på söndag och inför söndagen i Svenska kyrkans olika kanaler på olika nivåer, exempelvis webb och sociala medier.

Bakgrunden till uppropet är den svåra torka som råder i flera länder på Afrikas horn och i nordöstra Nigeria, en mycket stor humanitär katastrof. Situationen förvärras dessutom av väpnade konflikter. I Sydsudan svälter nu människor ihjäl. Det är första gången på sex år som FN har proklamerat att svält råder någon stans i världen. Nu behövs snabb nödhjälp för att rädda liv.

På nationell nivå uppmärksammar vi dagen i sociala medier och skickar ut en debattartikel till en stor dagstidning i varje län. Använd gärna den bön som vi länkar till här.

Här finns mer info om initiativet och om hur det går att bidra på lokal nivå i sociala medier: https://www.praytoendfamine.org/about/

Läs mer om vårt katastrofarbete mot svälten.

Foto Jim Elfström IKON
Foto Jim Elfström IKON

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *