En lunch fylld av energi!


Carina, Birgit Olsson och Elisabeth Ivarsson. Foto Carina Etander Rimborg
Carina, Birgit Olsson och Elisabeth Ivarsson. Foto Carina Etander Rimborg

I dag hade jag glädjen och förmånen att få träffa Elisabeth Ivarsson och Birgit Olsson över en lunch och höra dem båda berätta om sitt arbete för Anna Peterssons barnhem (och en massa annat) i Bulongwa i Tanzania. Elisabeth och Birgit hade just varit nere i Tanzania och var med vid invigningen av ett stort vattenverk som föreningen varit med att samla in pengar till.

http://bulongwa.org/

Anna Petersson var välkänd i Tanzania och är bördig från Dyrön. Det är Birgits faster, så hon har följt Annas arbete sedan hon var barn. När Birgit sov över hos sin farmor läste hon ofta de brev som Anna skickade hem till sin mamma.

Jag har i dag fått lyssna på  Birgit och Elisabeth berättelse, som ska vara med i Petrus som kommer ut i augusti och det ska också komma mer information på vår webb, en sida som jag håller på att bygga upp.

Så länge får ni nöja er med att den här korta inblicken i dessa fantastiska kvinnors enorma engagemang, tillsammans med många andra, som påverkar så många människor i Tanzania.

Den 28 juni kl 18:00 kommer Hannes och Nora Sandahl till Klädesholmens församlingshem  och berättar mer om sitt arbete i Tanzania och i Bulongwa. Här kan ni följa Hannes och Nora på deras blogg.

http://lindefjell.se/

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *