Vad är frihet?


Tillhörighet

Det bästa sättet att förklara vad ”Friheten i Kristus” är: vi har en tillhörighet. En människa är inte utlämnad i ett tomrum utan är beroende av Guds lagar och de lagar vi kallar naturlagar.

 

Friheten är ett beroende

Beroendet till Gud ger oss inte en tyngd på axlarna utan vi kan räta ut ryggen och får sträcka på oss. En stolthet som ger oss en identitet. Du är älskad och viktig.

Att tillhöra Kristus är ha en framtidstro – att kunna se framåt och att inte se tillbaka på det som man misslyckats med. Det är att våga hoppas på en fin framtid. En framtid som öppnar för en gudomlig frihet i vårt inre.

 

Vad är friheten värd

Värdet ligger i vårt gudomliga värde. Du är så värdefull att Du behöver vara rädd om det som man ibland inte tar vara på eftersom det är så självklart.  Det är att våga vara den som Gud kallat Dig till och se att friheten är kopplad till Din identitet som unik individ i Guds ögon.

 

Vårda och skydda friheten!

Visst är det viktigt att värna om denna frihet. Det är en tillgång att greppa tag i när vi håller på att ramla ner i ett tomrum. Vi inser det när vi misslyckas i livet och behöver har någon som tar tag i oss och drar upp oss till ytan. Det är som att få tag i de lagar som ger oss balans inför tillvarons oerhörda mysterium.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *