Sensommar


Bättre sent än aldrig ….

Det är ju ett uttryck som kan använda som ursäkt ibland.

Det är aldrig för sent att göra det som känns viktigt. Det är bättre att ta tag i de beslut som måste göras även om det är i senaste laget.

Det talas mycket om att vi människor förstör vår värld och det är för sent att göra något för att förhindra en miljökatastrof. Det talas om att vår planets temperatur höjs så att havsnivåerna kommer att höjas med 6 meter. En katastrof som gör att det blir en miljö-flyktingvåg som är ännu större än den vi idag upplever p.ga.. politiska konflikter i vår värld.

Vi måste göra något NU. Skapelsen våndas och längtar efter upprättelse. Det som Gud skapade behöver räddas.

Det är också kopplat till vår en person och det som vi var och en kan göra för att visa på rekreation och nyskapelse. Det sker varje gång försoningen får komma till uttryck i medmänskliga sammanhang och vårt uppdrag att förvalta Guds skapelse.

Det är aldrig kört och det är aldrig för sent att göra det vi måste göra för att räcka ut en förlåtande och försonande hand.

Det är aldrig för sent att göra det vi kan för att förhindra att miljöförstöringen fortsätter och att lindra följdverkningarna av att jordens temperatur ökar.

Sensommarens sol och värme påminner oss om all den värme och skaparkraft som Gud ger oss som gåva att tro på att Gud ständigt skapar och ger liv. Inte minst genom det som vi som goda medarbetare får göra och vara för varandra.

Så blir världen en bättre plats för oss alla att växa och mogna för Guds evighet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *