LED LJUS


Det är bra med LED-lampor. Visserligen är de fortfarande dyrare i inköp men de varar länge. De har ett bra ljussken som drar lite energi. Man kan ofta ha många små LED-lampor som tillsammans bildar ett stor ljus. Lite energi ger mycket tillbaka för att utföra sitt syfte att sprida ljus.

När jag skriver detta är det Kyndelsmässodagen i almanackan och på söndag firar vi det i kyrkan. Då handlar det om LED-LJUSET som vägleder mot ett mål. Jesus är världens ljus som lyser upp vår väg. Det står i Bibeln om Ledljuset Ps 119:105 ”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.” Vi behöver ljuskäglan som ger oss det som behövs för att lysa upp. Även om det är mörkt och tungt kan vi få ett starkt ljussken från det som Gud ger oss.

På Kyndelsmässodagen möter vi Symeon i Jerusalems tempel som profeterar om Jesus när Maria och Josef bär fram barnet. Symeon talar om uppenbarelsens ljus för alla som inte upptäckt att Gud ger mänskligheten ett ljus som ger energi och som varar för evigt.

Våra LED-lampor lyser nog inte för evigt, även om de kan lysa länge, men LED-ljuset som Gud ger oss genom Jesus Kristus varar för evigt. Joh 8:12 Jesus sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

Vår uppgift får vara att använda oss av det ljuset för att lysa upp vår värld för alla som känner att de lever i mörker och inte hittar vägen i livet. Matt 5:14   ”Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa, sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *