Till innehåll på sidan
sannaholmeriksson

Sagan om när vi skulle laga svenskmat

I vår förra värdfamilj så ville vi laga svenskmat. Kul. För det första har de långt ifrån alla våra matvaror, så efter två vändor till ett supermarket och ett besök på marknaden typ fem på morgonen så stod vi med ett ihopplock och skulle laga mat i ett kök utan ugn och med bara två gasplattor.
Vi skulle göra köttbullar med brunsås och lax med citron och dill sås.
De hade inte dill, inte lingonsylt (inte så konstigt). Vi ville göra inlagd gurka men de har inte ättika… Vi hittade inte kryddpeppar…
Men men, med det vi hittade lagade vi mat. Köttfärsen var sjukt vattnig så hade i ett halvt kilo ströbröd!! Till laxen gjorde vi citron och vitvinsås och gurkan fick läggas in i vinäger. Till dessert ville vi göra äpplepaj men utan ugn är det svårt. Vi stekte äpplena i sjukt mycket socker och kanel, sen stekte vi havregryn och som sås hittade vi ARLA grädde och något läskigt vaniljextrakt, då de inte hade någon som helst visp så fick det bli väldigt flytande.
Allt detta lagade vi medan 10 pers kollade varenda rörelse vi gjorde, svetten sprutade och klockan tickade. Det blev verkligen inte som vi tänkt men så det var himla gott och en supersuccé!
Ibland går det inte som man tänkt, man får kompromissa och köra på nödlösningar men resultatet kan bli super ändå!

Kommentarer

Ett svar till ”Sagan om när vi skulle laga svenskmat”

  1. Profilbild för Anne
    Anne

    Fantastiskt! Vilka kockar 🙂 ni skulle vinna pris i flexibil matlagning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *