Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Lär känna Sofia

Mitt namn är Sofia och jag är 21 år, uppvuxen utanför Mariestad och tillhör Skara stift. Snart bär det av till Filippinerna och det är med blandade känslor, både nervositet och spänning, vilket jag tror är en bra kombination!

Jag har under de senaste 3 åren spenderat mycket tid i England, då jag var Au Pair hos en familj med 4 döttrar. Min värdmamma är född och uppvuxen i Filippinerna, vilket är orsaken till mitt intresse för landet och dess kultur.

Att resa har alltid varit en stor passion hos mig, för det bidrar även till en fantastisk resa inom sig själv. Samtidigt som man upptäcker nya platser, nya människor och nya kulturer, kommer man närmre och närmre sig själv. Man lär sig att se saker från nya perspektiv, att inte ta något för givet och att vara mer närvarande i stunden.

Jag tror att denna resa kommer bli alldeles magisk på många sätt. Jag förväntar mig starka upplevelser, både glädje, sorg och ibland förtvivlan. Jag tror att denna resa kommer göra det tydligare för mig hur jag vill hjälpa till och bidra i världen. Min resepartner heter Julia, och jag är väldigt tacksam att jag ska få dela denna upplevelse med henne, men även de andra deltagarna i utbytesprogrammet.

//Sofia Wallengren