Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Lär känna Madelene

När jag skriver det här har jag precis lämnat Eskilstuna för två veckor i Rättvik. Sändningsmässa, födelsedagsfest och många spelkvällar, har lett fram till det som är anledningen till att ni läser detta. Mitt namn är Madelene Stavehaug och den femte september åker jag till Bukoba i Tanzania för programmet Ung i den världsvida kyrkan. 

Jag är tjugotvå år gammal, och i våras blev jag klar med det första året på Stockholms universitet där jag studerar till journalist. I Eskilstuna Pastorat har jag varit konfirmandledare sedan jag var sexton och har haft över tio grupper.

Under hösten ska jag spendera tre månader i Tanzania. Det känns helt sjukt. ’Lilla jag” ska åka till ett ställe utan någon trygg punkt. Jag vet att det kommer bli mitt livs resa men skulle ljuga om jag sa att jag är ”cool” lugn. Det är lite små fix kvar men annars är mina förberedelser gjorda. 

Det jag kommer brottas lite med är hemlängtan. Som tur är har tio av mina fina vänner skrivit varsitt brev som jag ska öppna en vecka i taget när jag är borta. Mitt mål med resan är, förutom att utvecklas som person, få nya insikter. Jag vill så gärna höra vad barnen säger i Tanzania och när jag kommer hem hoppas jag att jag kan svara på den frågan.

Det var lite om mig, tack för att ni har läst så hörs vi i Tanzania.