Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

På kyndelsmässodagen dominerar kvinnorna i bibeltexterna.

På kyndelsmässodagen dominerar kvinnorna i bibeltexterna.

Idag är det kyndelsmässodagen. Det är också min första söndag i tjänst på mycket länge. Jag leder gudstjänst i Skälvum 10 och Götene 18 (DÄR har jag verkligen inte predikat på evigheter känns det som) så om du kommer dit så ses vi.

Och så ska jag döpa ett barn. Fast det är jag inte så orolig för. Småbarn är ju det jag är van vid nu.

Får väl smussla med min katolska bönbok till kyrkan utifall att någon skulle (som traditionen bjuder) ta med sig hemstöpta ljus för att få dem välsignade…

Det är vackert att tänka på hur folk satt i sina mörka hus förr och tände ljus om aftonen och blev påminda om Jesu löften till dem.

Över huvud taget är kyndelsmässodagen en fin dag i kyrkoåret. Väldigt fin.

Det pågår en teologifestival i Uppsala. Den påminner mig mycket både om sånt jag tycker om och sånt som irriterar mig i min kyrka.

Jag har inte bestämt mig än om ifall jag ska göra som förr och lägga ut predikningar på bloggen. Vad tycker du? Passar det här?

Jag har träffat mina konfirmander igår för första gången (fast de är redan halvvägs genom konfatiden). Det blir bra det här.

Jag tror jag nått dithän att jag har kapacitet att hålla låda hur länge som helst nu så jag får väl öva på något bättre. Fånga upp och prata om konfirmandernas tankar eller så.

Vad gör du idag?

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Alma-Lena

    Lätt att svara på, röjer snö! Snödjup mellan 100 och 120 cm. Man hinner tänka, det blir meditativt efter några vändor till snörampen som nu når in i skogen. Inte drömsöndagen men helt okej. Vackert soligt väder denna Kyndelsmässodag, ljusets söndag blev alltså ljus.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Något säger mig att du inte bor i de här trakterna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.