Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag, kära läsare!

2. Idag är det första söndagen efter trettondagen, och i morgon tjugondag knut, så nu är väl julen tyvärr på upphällningen även om söndagarna kommer hänvisa tillbaka mot julen ett bra tag framöver också innan vi kan börja blicka framåt mot påsken.

3. Jag ska leda gudstjänst och predika i Grimsås 9 och i Nittorp 11 så  välkommen dit så ses vi! Jag ska också träffa ett litet dopbarn innan dagen är över.

4. Denna dag minns vi särskilt Jesu dop (som han var med som som vuxen, kan vara värt att säga såhär när vi är vana att höra om det lilla barnet Jesus) i Jordan av Johannes. Det är bara någon enda rad i markusevangeliet om det men de ord som finns är packade med hänvisningar och viktigheter. Jag lägger ut predikan här i vanlig ordning imorgon.

5. Granen står kvar här hemma. Och allt annat pynt också för den delen. Jag tycker alltid det känns svårt att ta bort det när det ändå är så mycket mörk vinter kvar att lysa upp. Nu sitter dessutom barren kvar och då är det ju inte ens bråttom för den sakens skull.

6. Jag önskar att det kunde bli lite snö. Drömmen vore att kunna åka lite skidor i skogen även i år men det ser mörkt ut.

7. Jag har lyssnat på Johan Rockströms vinterprat om det aktuella läget i klimatfrågan. I ganska små portioner för det var väldigt skrämmande och dystert i många delar. Önskar jag kunde komma på mer sätt att dra något strå till stacken med omställningen av hur vi måste börja tänka och leva och framförallt sätta press på politiken som verkar vara det absolut avgörande.

8. Minns vår ungdomsledare i kyrkan som körde en gammal saab typ 98 eller så och sa att när hon köpte den tänkte hon sig att det skulle vara hennes sista bensinbil. Redan då visste vi tillräckligt mycket och hoppades att förändringarna skulle komma snart.

9. Jag tycker ändå det hänt en hel del med köttätandet här hemma. Det är inte helt lätt med kinkiga barn och allt men trenden är ändå att grönsakerna ökar och köttet minskar.

10. Vad gör du denna vackra (?) söndag? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Ska snart ut i de fina (vår-) vädret, sedan svärmor, sedan vänner som har flyttmingel.
    .Jultiden tar först slut till Kyndelsmäss, men vi plockar också ner det mesta nu.
    Våder och klimat är bekymmersamma, har tappat räkningen hur många gånger sjön har frusit och gått upp igen.
    Och dopet är ju vid Jordan, inte i öken (med det var nog inte så frodigt som på bilden).

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Just det, JOrdan var det ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.