Till innehåll på sidan
Bössa för söndagsskolbarnens hednamission
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på midsommarsöndagen

Ny söndag, nya blandade tankar

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Denna midsommarhelg arbetar jag inte men det gör däremot min fru som leder många gudstjänster i Hössna och Redväg. För att inte livet ska bli ohanterligt är det nog så att jag får bli hemma med barnen idag. Annars en fin söndag och Johannes döparen är dagens födelsedagsbarn och står för temat för texterna.

3. Igår var jag hemma hos vänner tillsammans med många vuxna och barn. Det var utan vidare ganska nervöst att ge sig iväg själv med alla barnen för i förrgår klarade vi nätt och jämnt av att åka till Grönahög, med stora utbrott hos somliga och mycket gnäll hos andra. Men det var verkligen jättetrevligt.

4. Sommarkonfirmandernas intensiva veckor pågår och imorgon börjar en sjudagarsspurt av innehållsrika dagar. Tycker vi lyckats få med rätt mycket bra undervisning och att vi har det rätt trevligt ihop. Imorgon ska jag försöka ge dem goda skäl att tro på Gud och förklara treenigheten och andra oförklarliga mysterier. Alltid absurt stora ämnesområden. Andra gruppen ska på en timme prata om det nätta ämnet ”relationer”.

5. Gillar väl inte midsommar jättemycket men en väldigt rolig sak var att möta två av våra nya församlingsmedlemmar med ursprung i annat land som var väldigt glada över att ha varit med om midsommarstång och folkdräkter och hela grejen. Viktigt att få vara med!

6. Vår bil låter hemskt konstigt under. Fortsättning följer.

7. Jo förresten, i hembygdsstugan vid midsommar såg jag också denna bockande insamlingsbössa till söndagsskolbarnens hednamission. Såna fanns förr i stort antal. Det är säkert många led i det där som är lite svårt i nutiden. ”Hednamission” och så vidare. Det är i alla fall vackert med alla som ville skänka pengar till att räcka tron vidare till andra.

8. Jag är också väldigt trött just nu. Orkar knappt springa på kvällarna. Tror det brukar vara så när semestern börjar dyka upp i fjärran. Än jobbar jag på i några veckor.

9. Hur har du det i kölvattnet efter midsommar? Skriv en rad och berätta!

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på midsommarsöndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Midsommarhelg hos barnbarnet i Göteborg. Härligt, också att vi klarade oss undan bilköerna.
    Högsommar nu, det blir flera dopp i sjön…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jo nu är det varmt här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.