Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Jag är den nye prästen i Husaby

Husabypräst

Jag borde inte ha varit så kryptisk igår för det här är egentligen inga hemligheter. 

I alla fall: jag gör min första arbetsdag i Husaby pastorat idag (och det har varit bestämt några månaders tid). Jag ska arbeta här åtminstone fram till nyår då ingen riktigt vet hur det blir i det nya pastoratet som uppstår vid årsskiftet (hela Götene kommun). Egentligen är jag alltså kvar på min gamla tjänst fast utlånad till Husaby under hösten och sedan får vi se.
Det finns en mängd händelser som lett fram till att jag är här nu. Är du nyfiken får du fråga mig när du ser mig för jag tänker inte skriva om det här på bloggen.
Men alltså, präst i Husaby. Medge att det har klang i sig! Uråldrigt arv och kulturens vagga. Husaby var ju i århundraden en väldigt viktig plats i Skara stift och är i viss mån det också som mål för pilgrimer och turister. 
Jag har blivit varmt välkomnad och fått en arbetsplats här i den otroligt vackra miljön i kyrkbyn. Nån dag snart ska jag visa er lite foton härifrån.
Bloggen hoppas jag fortsätter leva sitt vanliga liv men det är väl bäst att prata med chefen också.
Så idag ska jag rivstarta med konfirmandplanering och vigselsamtal och inflytt innan det blir prästmöte i morgon i Borås. Det blir spännande det också!

Kommentarer

2 svar till ”Jag är den nye prästen i Husaby”

  1. Profilbild för Gerd ♥

    Grattis, Tomas! Jo, jag visste det, jag gick ju pilgrimsvandring i måndags och det ”läckte ut” då!Fint, det. Med Husaby!

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Gerd, det är ju lite oklart hur länge det här äventyret varar men ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.