Om mig och bloggen


Vandra Vägen är en blogg om vandringen på livets och trons väg genom livet.

Den drivs av mig, Tomas Jarvid. Jag är präst i svenska kyrkan i Dalstorps församling i Kinds pastorat i södra Västergötland. Jag har också ett stort intresse för friluftsliv, täljning och trähantverk, läsning, fotografi och annat roligt. Ibland skiner det igenom här på bloggen. Serieläsandet till exempel, tänk att jag skulle komma ut så offentligt med en sådan sak.

Min förhoppning är att Vandra Vägen ska få vara en blogg som på ett öppensinnat och lättillgängligt sätt handlar om livet med den kristna tron.

Innan ordet ”kristen” uppfanns kallades de första Jesustroende ”de som tillhör Vägen”. För mig påminner det om att livet som kristen är att vara på väg. På väg genom livet tillsammans med Gud. Ett annat ord som hör samman med detta och som ligger mig varmt om hjärtat är ordet ”pilgrim”. En som är på resa genom livet, både i yttre och inre landskap. Målet ligger i fjärran och vi kan ana det men vi är inte där än.

Jag försöker skriva och leva som en som är på väg. Längs vägen försöker jag förstå det jag ser utifrån det jag vet om den kristna tron. Det går inte att skilja på tron och livet. Tillvaron är vävd i ett stycke.

Kontakta mig gärna på tomas.jarvid@svenskakyrkan.se eller på @FaderTomas (Ja, rätt töntigt twitternamn men du kommer ihåg det nu, eller hur?)