Till innehåll på sidan
rickard

Bloggverktyg för Svenska kyrkan

Läste i KyrkAs tidning om Karin Långström Vinges blogg och om bloggen Kyrkans framtid. Karin, Mattias och David har bra förslag på hur kyrkan kan bli mer social på nätet. De har helt rätt och ett steg i den riktningen är att vi kommer att erbjuda folk inom kyrkan ett bloggverktyg. Vi håller på att undersöka hur vi ska kunna göra en så bra installation av WordPress MU som möjligt. Som allt annat har detta arbete dock fått stå tillbaka för arbetet med redesignen men förhoppningen är att kunna lansera något i slutet av sommaren.

Apropå sociala medier så har vi givetvis skyddat Svenska kyrkan på Twitter. Än så länge ingen aktivitet där förutom någon pressrelease. Frågan är hur kyrkan skulle kunna använda Twitter. Personligen är jag osäker på hur en sådan stor och mångfacetterad organisation skulle kunna ha någon effektiv dialog via endast ett Twitterkonto. Dessutom är Twitter än så länge inte någon masskommunikationskanal, hur mycket vi användare än gillar det. På konferensen ECIC XIV pratade vi istället om uttrycket ”quality communication tool” för Twitter. Man når de som valt att följa en och då får man hoppas att de är intresserade av det man har att säga. (Det blir mer om ECIC och en massa länkar i en senare postning.)

Kommentarer

3 svar till ”Bloggverktyg för Svenska kyrkan”

  1. Profilbild för Mattias Thurfjell

    Bra – både den nya designen och att WordPress är på gång!

    Man kan använda ett Twitterkonto till mycket mer än som ett slags IM. Till exempel kan man tänka sig att Svenska kyrkan eventuellt någon gång skaffar ett Flickr-konto där bilder från olika event läggs upp. Flickr kan via till exempel en tjänst som TwitterFeed notifiera Twitter om när nya bilder lagts upp. På samma sätt kan blogfeeds, Nytt från Svenska kyrkan, Svenska kyrkan i media, nya Frågor om tro och liv, och mycket mer pushas via RSS till Twitter. Twitter blir då ett slags samlad ”lifefeed” för Svenska kyrkan. Man kan tänka sig att Svenska kyrkans Twitter-konto bemannas av en biskop eller annan officiell person en dag eller vecka, för att svara på frågor – skulle vara riktigt häftigt.

    Allt ni gör för att visa vad Svenska kyrkan är och står för, på ett interaktivt sätt, ger Svenska kyrkan ett ansikte på Internet.

  2. Profilbild för Rickard
    Rickard

    Du har helt rätt Mattias. Rent generellt kommer vi att försöka bättra oss på att erbjuda feeds på vårt material. När det gäller Flickr och andra liknande tjänster ser det ut som om vi kommer att göra ett intressant pilotprojekt där pressavdelningen kommer att starta ett pressrum anpassat till sociala media. I korta drag är det en WordPress-sida med en massa in och utgående feeds till diverse olika mediatyper och -siter.

  3. Profilbild för Görel

    Hej,
    smart med den här bloggen, och jättebra om man kan köra lite WP på hemsidorna. Tänker mej att det blir ett bra verktyg i konfirmandarbetet!

    Kan man inte twittra dagens bibelord?

    Och förslaget med gästtwittrare/bloggare är spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.