Webbgruppen sammanfattar


Varje månad skickar kanslistöd ut ett nyhetsbrev till alla pastoratsbrevlådor, kyrkoherdar och kontaktpersoner för IT.  Webbgruppen lämnar sitt bidrag med information kring den gemensamma webben och intranätet.  Här är vad som går ut för oktober.

Konferensbokningssystem, varsågod

Du som har avtal med den gemensamma webben eller intranätet har nu tillgång till Svenska kyrkans konferensbokningssystem. Från och med nu kommer konferensbokningssystemet att gå under namnet ”Anmälan”, läs mer om hur anmalan.svenskakyrkan.se fungerar här.

Kalendern

Den 22 oktober byttes synkroniseringsverktyget för kalendern ut. Läs mer om vad som gäller nu och på sikt med kalendern och hur den synkroniseras här.
Även kalenderns presentation, alltså hur våra webbesökare ser den, har fått sig ett lyft. Läs mer om presentationen av kalendern i en tidigare bloggpost.

Senaste uppdaterade sidor kan listas på intranätet också

På externwebben listas webbplatsens senaste uppdaterade sidor sedan länge i sidfoten. På intranätet kan du nu visa en lista, exempelvis på startsidan för att dina kollegor snabbt ska kunna få en uppfattning om vad som är nytt eller ändrat. Läs mer om hur du gör här.

Kommentering med facebook-konto på externwebben

Nu kan besökare på svenskakyrkan.se kommentera era artiklar med sitt Facebook-konto. De kan också använda hotmail, Yahoo eller AOL-konto för att kommentera. Läs mer om möjligheten att kommentera här.

Vad händer i publiceringsverktyget

Det senaste året har det hänvisats flitigt till en stor uppgradering av publiceringsverktyget. I slutet av november genomförs denna uppgradering. Läs mer om vad du kan vänta och vad som är på gång i en tidigare bloggpost.

På gång på intranätet

Det pågår ett arbete i att göra intranätet tydligare för användarna. Läs mer om vad som gjorts och vad som är på gång i en tidigare bloggpost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.