Till innehåll på sidan
Gustaf

Månadens omröstning

 

We Want You!

We want you

I december sätter vi igång med vad som går under arbetsnamnet månadens omröstning. Vi vill då ha din hjälp med att prioritera arbetet med att vidareutveckla och förbättra det gemensamma publiceringsverktyget, bloggplattformen och samverkansrummen.

Så hur ska det här gå till?

Vi kommer i början av varje månad sätter upp en omröstningslista på webbutvecklingsbloggen. Där kommer vem som helst kunna gå in och rösta på det alternativ som känns viktigast eller mest intressant av någon anledning. Förslagen till listan hämtas från våra facebookgrupper, kanslistöd, kommentarer i vår blogg, samt försök till allmän lyhördhet från vår sida. I samband med omröstningarna är det också möjligt att bedriva diskussion med oss i webbgruppen eller andra kring punkterna i listan.

Viss filtrering kommer att ske av vilka förslag som dyker upp på listan. Det gör vi för att vi vill att tiden från omröstning till presenterat resultat inte ska vara för lång. Större förändringsarbeten kommer alltså att hanteras utanför detta arbete.

När en omröstning är genomförd kommer vi att göra en utvärdering av de mest populära punkterna och i slutet av samma månad presentera vilken punkt som kommer att utföras månaden därpå. Sedan kommer ni kunna se frukten av arbetet månaden efter det.

Händelseförloppet som kommer att upprepas tolv gånger per år kan alltså sammanfattas som:

  • Månad 1: Omröstning och presentation av dess resultat.
  • Månad 2: Utförande av vald punkt.
  • Månad 3: Ny eller förbättrad funktionalitet är färdig för att användas.

Våra förhoppningar är att detta kommer leda till kortare ledtider i nyutveckling och förbättring av våra plattformar, samt att det ska leda till att alla ni som använder våra plattformar får en tydligare påverkansgrad av den riktning som plattformarna tar.

Så om ni har någon idé om vad som ska finnas med i omröstningen i december är det bara att ni gör er hörda!

Väl mött i december!

/Webbgruppen

Kommentarer

2 svar till ”Månadens omröstning”

  1. Profilbild för Lena Blomqvist

    Tips till förbättring Content Studio :
    Hej! Jag som administratör och ansvarig för vår hemsida saknar – ( oavsett vilken vy jag arbetar i Content studio – kalendern, startsidan, standardsidor e.t.c.) tillgång till en ”Knapp” eller ”direktlänk” till den egna ”skarpa” hemsidan för att snabbt kunna se om ändringarna/tilläggen m.m. har blivit korrekta.
    Det skulle också vara bra med motsvarande ”Knapp” eller ”direktlänk” från den ”skarpa” hemsidan – tillbaka till samma ställe i Content Studio som man just då håller på att uppdatera.

    Med vänlig hälsning,
    Lena Blomqvist

  2. Profilbild för Ulrika Wippel
    Ulrika Wippel

    Lena – det fungerar redan. Genom att klicka på förstoringsglaset i admin ser du sidan som den ser ut i publiceringen. Det ska också fungera åt andra hållet om du surfar på http://svkexternwebbkap.svenskakyrkan.se/. Då ska du få upp en länk att administrera sidor du har behörighet till.

    Fler förslag får gärna mailas direkt till kanslistöd så vi kan säkra att de kommer med i vår förberedelser inför nästa månads omröstning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.