Webbgruppen sammanfattar november


Varje månad skickar Svenska kyrkans kanslistöd ut ett nyhetsbrev till alla pastoratsbrevlådor, kyrkoherdar och kontaktpersoner för IT.  Webbgruppen lämnar sitt bidrag med information kring den gemensamma webben och intranätet.  Här är vad som går ut för november.

Uppgradering av verktyget

Den femte december uppgraderas publiceringsverktyget för den gemensamma webben och intranätet. Alla listor kommer att se ut som bildlistningen. Bildredigeringen kommer att göras mer effektiv. Läs mer om nyheterna i administrationen här.

En puff som uppdateras automatiskt

I dagarna släpptes en möjlighet att ställa in en puff så att den automatiskt uppdateras med den senaste nyheten. Du kopplar själv till vilket ämnesområde nyheterna som visas i den ska vara kopplade. Läs mer om den automatiskt uppdaterande puffen här.

För att namnge funktionen på ett bra sätt ställdes frågan om vad den borde heta i Facebookgruppen ”Användare av Content Studio i Svenska kyrkan”. Du som valt att vara med i Facebook och arbetar i det gemensamma verktyget är välkommen att gå med. Klicka här för att komma direkt till gruppen och få kontakt med över 300 kollegor. Klicka på gå-med-knappen uppe till höger.

Påverka prioriteringar

Webbgruppen vill ha din hjälp för att prioritera arbetet med att vidareutveckla och förbättra det gemensamma publiceringsverktyget, bloggplattformen och samverkansrummen. Läs mer om ”månadens omröstning” som startar upp i december här.

Nytt ljus på svenskakyrkan.se/be

Bönesajten lanserades i samband med kyrkovalet 2009 och blev både uppskattad och uppmärksammad. Till våren kommer den att stärkas ytterligare med en ljuständningsfunktion, länkas närmare församlingen och mobilanpassas. Läs mer om planerna för Svenska kyrkans bönesajt här.

Församlingen på Facebook

Tio tips för hur en sida på Facebook kan hållas levande och få mening för följarna. Direkt anpassad för Svenska kyrkans verksamhet. Läs mer om Tio sätt att engagera församlingen i Facebooksidan här. I bloggen kan du också läsa varför du bör undvika ha ett separat jobbkonto på Facebook. Läs bloggposten här om konton på Facebook här.

Behörigheter och behörighetshantering

Tidigare har du kunnat läsa om en uppgradering av behörighetshanteringen KAP. Här kan du läsa om tankarna kring hanteringen av behörigheter.

Säkerhetsinställningarna blir standard för GIP-kunder

För att kunna arbeta på ett smidigt sätt i webbverktyget måste några inställningar göras. Läs mer om inställningarna här. Nu finns en färdig inställning som gör att du som GIP-kund inte behöver göra dessa inställningar. Du kan läsa mer om GIP-anpassningen här.

Låt besökarna räkna ut sin kyrkoavgift

Nu finns en funktion som låter dina besökare på webben räkna ut vad de faktiskt betalar i kyrkoavgift. Läs mer om kyrkoavgiftsuträknaren här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.