Till innehåll på sidan
Åsa Engström

Utveckling under 2013

Ganska snart börjar 2013 och jag tänkte att ni kanske ville se lite av vad vi har planerat under året som kommer.

Vi kommer att göra en ny användarundersökning under fastan för att kunna samla in alla redaktörers synpunkter och ta in dem i vår planering för att förhoppningsvis kunna få med delar av detta för utveckling under hösten 2013.

Under 2013 kommer vi att göra tre större uppgraderingar, den första någon gång under februari kommer att fortsätta med det vi arbetar med just nu – förbättrat redaktörsgränssnitt. Innan sommaren kommer mycket att ske på intranätet, bl a kommer det mobilanpassade intranätet. Det är även då vi helt kommer att gå över till responsiv design på externwebben. I november/december kommer den sista leveransen och den vet vi ännu inte så mycket om, vi räknar med att veta mer efter användarundersökningen!

Här kommer en mer konkret lista på vad vi redan vet!

För redaktörer

  • uppladdning av flera filer/bilder på samma gång
  • enklare menyadministration
  • (som tidigare nämnts) plattformsoberoende textredigering

Mobilanpassningar

  • en ny version av /be!
  • fortsatt arbete med externwebben
  • intranätet

Intranät

  • ett mer socialt intranät, där vi lättare kan hitta varandra, hitta sätt att samarbeta med våra lika, mm
  • koppling till organisationsregistret och AD för att hämta och uppdatera kontaktuppgifter
  • bättre kopplingar till samverkansrummen, genom att t ex visa listor från mina samverkansrum direkt på Mitt arbete
  • lokala loggor och toppbilder
  • förenklat skapande av samverkansrum
  • kommentera/dela/gilla

Övrigt

  • plocka in sociala media såsom instagram och spotify
  • kyrksidor
  • förbättringar i Kyrkguide

Hur gör du din röst hörd?

Under 2013 kommer vi att be våra användare om hjälp i prioriteringen när det gäller viss utveckling. Du kan läsa mer om det här! Många av er undrar kanske hur saker och ting hamnar på den där listan? Vi tar in önskemål som kommer från vår support, Kanslistöd, facebookgrupper och omvärldsbevakning. Så är det någonting du saknar – hör av dig till oss så vi kan föra in det på listan. Tanken med de saker som kommer in på listan är att de ska vara ganska okomplicerade att utveckla, om det är så att du önskar något som är komplicerat kanske vi inte kommer att plocka med det på listan på en gång utan kommer att behöva utreda innan vi gör det.

 

Kommentarer

4 svar till ”Utveckling under 2013”

  1. Profilbild för Maria Kenstam, Växjö stift
    Maria Kenstam, Växjö stift

    Vad mycket spännande och bra ni verkar ha på gång!

    En fråga bara – när ni skriver ”ett mer socialt intranät”, kommer det också att inbegripa möjlighet till chatt? Det tycker jag personligen skulle vara mer prioriterat än t ex möjlighet att länka in instagram.

    Maria

  2. Profilbild för Åsa Engström
    Åsa Engström

    Vi tar med det i beräkningen, tidigare när vi har tittat på det har det varit lite övermäktigt, men det har ju hänt en hel del på senare tid. Jag kan väl tillägga att det finns vissa saker som vi vet att vi vill göra, men en annan del är att det också behöver utredas hur alla VILL vara sociala – olika människor ser olika lösningar framför sig. Som det allra minsta kommer det att vara möjligt att kommentera och få notifieringar när anda kommenterar ens kommentarer, mm. Om vi sen når hela vägen till chat – återstår att se :). Vi kommer också att jobba en hel del på att göra det lättare att hitta varandra och andra likasinnade, skapa samverkansrum, mm

  3. Profilbild för Michael A
    Michael A

    Jag noterar att Utvecklingsbloggen är gjord i WordPress, liksom en del församlingars webplatser. Kan ju ge en liten hint om vad man tycker om CS.
    Kan man få till plattformoberoende redigering är det ett steg framåt, förstås. Att det bara går att uppdatera webben från Windows och Internet Explorer (men inte nyaste versionerna) är verkligen inte bra. Inte den tidsödande processen att ladda upp bilder heller.
    Om dessa två stora brister åtgärdas kan CS bli någorlunda dugligt.
    Tyvärr har CS, åtminstone i sin SvK-version fler brister. Som att HTML-redigering är blockerad, att man inte kan lägga flödande text kring en bild mm. Några ändringar på de punkterna?

  4. Profilbild för Åsa Engström
    Åsa Engström

    Mikael, som du kanske ser ovan ska vi under 2013 utveckla möjligheten till plattformsoberoende redigering. När det gäller bildhanteringen så skedde det för 2 veckor stora förbättringar – har du kikat på dessa ändringar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.