Till innehåll på sidan
Per Hård af Segerstad. Foto: Markus Nyberg
Per Hård af Segerstad

Bloggportalen städad inför 2018

Att blogga ska vara roligt och givande, både för den som skriver och den som läser. En blogg som inte uppdateras på ett tag blir lätt både bortglömd och lätt dammig. Genom åren sedan Svenska kyrkans bloggportal såg dagens ljus 2011 har många startat en blogg här. Några har varit aktiva en stund, andra en längre tid. Det är helt naturligt att skrivandet går i vågor. Ibland är det kul, ibland inte så roligt. Jag vet hur det är, min egen blogg är verkligen en periodare.

För att vår bloggportal ska bli enklare att ta sig runt på för våra läsare behövs den ibland städas en smula. I slutet på november 2017 skickade jag ut mejl till alla bloggare som inte skrivit något på ett drygt år. Syftet med mejlet var både att uppmuntra till fortsatt skrivande och informera om att inaktiva bloggar skulle, bildligt talat, läggas i en banankartong och ställas upp på vinden efter årsskiftet. Den som ville fortsätta blogga behövde bara skriva ett inlägg innan nyår 2017. Den som ville ta en paus behövde inte göra något alls.

Alldeles nyss kollade jag läget för de bloggar som inte varit så aktiva på sistone. Några hade vaknat till liv igen! Kul! De som fortfarande ligger vilande har jag deaktiverat så länge. Det betyder att de inte går att läsa längre, men ingenting har försvunnit från dem. Om du är en av dem vars blogg helt plötsligt ligger i en banankartong på vinden behöver du bara höra av dig så kan jag bära fram kartongen igen. Och så är det bara att börja igen!

Min förhoppning är att städrycket ska leda till att bloggportalens startsida blir mer aktuell och lättare att överblicka. Dessutom ger aktiva bloggar ett mervärde för våra läsare, och gör det enklare för dem att hitta andra bloggar än de de vanligtvis läser.

God fortsättning på det nya bloggåret 2018! Vi hörs!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.