Vem är Charlotta i Dur och Moll?

4.jpgJag heter Charlotta Holmgren Németh och är kyrkomusiker i Svenska kyrkan i Malmö, närmare bestämt i Hyllie kyrka. Där har jag jobbat sen 1995. I min tjänst har jag för tillfället Hyllie Barnkör, Hyllie Juniorkör, Hyllie Ungdomskör och Hyllie Gospel. Förutom körarbetet har jag 3 orgelelever – killar i åldrarna 14, 12 och 6 år. Naturligtvis spelar jag på mässor också, 3 av fyra i månaden och i veckan spelar jag på begravningar.

DSC_0478.jpg

Jag gick Organist-utbildningen på Musikhögskolan i Malmö 1990-1995 och dessförinnan var jag kantor och tidningsbud i Stenstorp i Västergötland. Tjänsten jag hade var på 65 %, trots att jag spelade i 3 kyrkor och hade 5 körer. Och eftersom det bara var på 65 % fick jag köra tidningar för att ha råd med hyran. Men det var en angenäm erfarenhet.

Förutom orgel och piano spelar jag dragspel och 20140901_194010

nyckelharpa och jag har ett helt gäng olika flöjter som jag älskar; en irländsk tvärflöjt, en ungersk herdeflöjt, 2 st tin whistles, en turkisk liten blockflöjt, vanlig svensk blockflöjt och en vanlig tvärflöjt.

20140823_211005_resized-2

Jag är mamma till Linnéa, 22 år, gift med Lars Németh, och matte till Åssian, en 1,5-årig tollare, dvs Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

6 reaktion på “Vem är Charlotta i Dur och Moll?

1. Hej Lotta! Jag blir så glad över att läsa det du skriver. Du är den kyrkomusiker jag ville vara, men inte orkade vara. Det är så fantastiskt att läsa om ditt arbete att du borde bli svenska kyrkans officiella ambassadör för musik!
    Kram från din kompis Johanna!

• Tack älskade Johanna. Du har ju faktiskt bidragit till mitt skrivande tack var vår brevväxling i 20 år. Det tycker jag är ganska fantastiskt! Och du har ju faktiskt vågat ta helt nya kliv och utbilda dig igen. Det är starkt och modigt. Stor kram från Lotta

2. Tack för att Du spelade med nyckelharpan på gammelgården idag 17.6.
    Påminnes mycket om spelemän vid inmarsch till midsommarfest
    Passar bra till dagen innan. Lät mycket fint

mvh

3. Hej! Jag tyckte väl jag såg ett bekant ansikte från längesedan i KMT! Lotta-kantorn i Stenstorp. Du sådde frön i barnkören som jag var med i och när du flyttat (minns fortfarande besvikelsen, men din efterträdare blev också älskad och dyrkad) fortsatte jag i körerna. Nu är vi kollegor, sedan 15 år. Allt gott, nu ska den här barnkörstjejen gå och leda kvällens körövning i Töreboda! /Maria