Integritetspolicy

Vilka vi är

Svenska kyrkans bloggplattform (sidan du befinner dig på) är till för den som är aktiv i en enhet i Svenska kyrkan (till exempel en församling, ett pastorat eller ett stift) och som vill starta och driva en blogg. Bloggplattformen administreras tekniskt av kyrkokansliet i Uppsala och körs på servrar placerade i Stockholmsområdet.

Vår webbplatsadress är: http://blogg.svenskakyrkan.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När du lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt din ip-adress och ”user agent”-sträng som hjälp för att identifiera och undvika skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen. Du bör också tänka på vilka som syns på bilden och i vilket sammanhang den är tagen.

Bloggportalen innehåller för tillfället inte något kontaktformulär.

Mer om kakor på bloggportalen

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Blogginlägg på den här webbplatsen kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, inlägg från sociala medier och liknande). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om du hade besökt den andra webbplatsen.

Analys

Vi använder oss av Google Analytics, en tjänst som Google tillhandahåller för att analysera webbplatsdata. Det går inte att identifiera dig som unik individ. Vi kan se den övergripande bilden av vad våra besökare gör på webbplatsen, vilka inlägg som läses mest och hur länge besökaren stannar hos oss.

Integritetspolicyn för Google Analytics finns på https://policies.google.com/privacy?hl=sv.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar dina data med Google via Google Analytics, för att se hur bloggportalen fungerar, vilka inlägg som läses mest och hur våra besökare beter sig på webbplatsen. Om du skriver en kommentar förmedlas den via en automatiserad tjänst för att upptäcka skräppost innan den skickas till administratören av bloggen för godkännande.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Om du är en registrerad användare på bloggportalen sparar vi även de personuppgifter du anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Data som delas med Google Analytics (se ovan) sparas utan tidsgräns för att möjliggöra långtgående analyser av användarnas beteendemönster över tid.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsmässiga ändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost. Anonymiserad data skickas till Google.

Kontaktinformation

Om du har frågor om bloggportalen och hur vi hanterar personuppgifter får du gärna höra av dig till Svenska kyrkans kanslistöd på kanslistod@svenskakyrkan.se. Svenska kyrkan har också en generell kontaktväg för GDPR-relaterade frågor, GDPR-projektet@svenskakyrkan.se.

Här kan du läsa hur Svenska kyrkan hanterar personuppgifter