Göran Larsson tackar för förändringsbilder


Prästen Göran Larsson talade i Arjeplogs kyrka under Filmfestivalens sista dag. Han poängterade att människor alltid har behövt uttrycka sig med bilder på olika sätt. Det syns inte minst på grottväggar där våra förfäder skapade för varandra. goran_larsson 400 Larsson citerar poeten Tomas Tranströmer, ”Två sanningar närmar sig varandra, den ena inifrån och den andra utifrån och när de möts får människor en möjlighet att få syn på sig själva”. I den processen är filmen en stor hjälp. Han är mycket tacksam för Arjeplogs gästfrihet:

-Ett stort tack till alla de som gett oss filmbilder att vi kan mötas, förundras, förskräckas och förändras. Djupt inne i oss finns gemensamma bilder och kanske en bild av en Gud och också med den bilden behöver människor umgås.

-Vi är mänskliga varelser men vi är också andliga varelser som söker sin mänsklighet. Jag och många med mig har fått en bild av Arjeplog, en bild att minnas. Inte minst verkar regissören Othman Karrim ha varit med om en fin helg. Han skriver på sin Facebooksida denna morgon; ”Jag landade i iskalla vidder, men mötte varma människor.” Arjeplogsbor! Tack för denna bild och tack för att ni hjälpt oss med tro, film och kärlek, en bild som kommer att stanna i oss länge, hävdar prästen Göran Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *