Till innehåll på sidan
Sofia Strinnholm

Med ett avokadotrad utanfor huset…

Tidigare i veckan da jag stod ute pa garden och borstade tanderna bland bananplantorna upptackte jag en man uppe i avokadotradet utanfor vart hus. Fascinerat tittade jag pa hur han klattrade runt i tradet och skakade pa grenarna for att avokadosarna skulle fara i marken, jag vaxlade nagra artighetsfraser pa swahili och nar han kom ner pa marken igen hjalpte jag till att samla ihop frukterna i en hog. Han undrade pa swahili om jag hade nagot att ta avokados i, i huset, sa jag gick in och hamtade det enda jag kunde finna, en liten plastpase fran mataffaren Fido Dido i Bukoba. Da jag kom ut igen hade han gatt till rektorns hus som lag granne med vart hus och hamtat en stor plastsack, liknande vara potatissackar i Sverige. Han fyllde den med halften av avokadosarna och jag hjalpte honom… Jag forsokte ocksa saga att det var trevligt att fa hjalpa till men att jag inte behovde ha nagra avokados…dock slutade det med att den har mannen bar in hela sacken med avokados, strax over halften, och hallde ut dessa pa vart vardagsrumsgolv… Sa kan det ga da en vill hjalpa till i Tanzania…du kan raka fa tusenfallt tillbaka i avokados… 😉

Vi har inte atit upp alla utan delat ut avokados till de fina eleverna pa skolan som hjalpt oss med sa mycket, till koket och vara larare, nu tar vi ocksa med resterande frukter til vara blivande vardfamiljer!

Kommentarer

Ett svar till ”Med ett avokadotrad utanfor huset…”

  1. Profilbild för Marianne
    Marianne

    åh sofia! vad avundsjuk jag är! (om det inte var så himla dyrt/långa transporter skulle jag leva på avokados..) hoppas du har det bra!
    /marianne(vålådalen/taize/uppsala)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *