Till innehåll på sidan
bettina

Diakonvigning, fiskebåtsrundtur och kulturkrockar

Hej alla där hemma! Som ni säkert har förstått så är det inte alltför lätt att få tillgång till internet men jag ska försöka uppdatera er lite om vad vi har haft för oss de senaste dagarna.

Igår så åkte jag och Carro på en diakon ”vigning” , eller vad det nu kallas, i Cavite katedral. Personen som skulle vigas är världens trevligaste lilla filippin, som vi träffat vid ett tidigare tillfälle.
Vigningen var riktig mäktig, nästan alla präster från hela stiftet var där och efteråt firades det med mat och gåvor.
På något sätt missuppfattades det att Carro och jag hade redan ätit en omgång lunch så det var bara för oss att leendes försöka äta upp ytterligare en tallrik med mat. Puh.

Övriga dagar så har vi träffat olika ungdomsgrupper i stiftet och i torsdags så fick vi pröva på att åka fiskebåt, vilket var riktigt skoj men lite vingligt.

För alla er föräldrar, vänner och släkt som väntar på ett vykort från någon av oss i Filippinerna, ha tålamod ett litet tag till. Vi har än så länge inte lyckats få tag på ett postkontor eller på frimärken, men vi hoppas på att inom snar framtid kunna skicka iväg dem  🙂

På tal om kulturkrockar…
För oss svenskar är det mer eller mindre infött att om man tycker att något görs fel eller att något borde göras på ett annat sätt så ger man kritik, ofta då konstruktiv kritik. Men här i Filippinerna funkar det visst inte riktigt på samma sätt.
Vi kan ge ett exempel: En dag hade vi en föreläsning där föreläsaren pratade alldeles för snabbt, så snabbt att vi knappt förstod vad personen sa. Istället för att vi då skulle säga detta till föreläsaren så går man istället via en tredje person som talar om vad vi tyckte var jobbigt.
Hemma skulle jag aldrig göra så, för det är ju typ att snacka skit, eller?
Man får tycka vad man vill om detta men så gör man i Filippinerna! 🙂
Kulturkrockar finns det gott om.

Nej nu ska vi göra oss iordning för snart ska vi åka iväg och få bada i en pool, det ska bli så kul!

Tjingeling 🙂
/Bettina

Kommentarer

2 svar till ”Diakonvigning, fiskebåtsrundtur och kulturkrockar”

  1. Profilbild för Cassandra
    Cassandra

    Hejhej!
    Cassandra här! Det är så kul att läsa om era äventyr och upplevelser. Jag var själv i cavinte några dagar under min tid i Filippinerna och jag tyckte det var hur fint och trevligt som helst 🙂 hoppas ni får en fortsatt bra och upplevelserik tid där nere och hälsa Charles så himla mycket från mig! Kram på er!

  2. Profilbild för Annett och Linnéa
    Annett och Linnéa

    Vore kul med lite bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *