Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Tobias gästbloggar om mangabibeln "Messias"

Tobias Andersson från Götene gästbloggar idag med en kort recension av mangaserien ”Messias”.

Jag tyckte att boken var ganska bra, den är ännu bättre om man är ett mangafan. Boken var på ungefär 290sidor men eftersom det var mycket bilder så var det ungefär som att läsa max 70sidor.
 Boken är en bra sammanfattning om vad som händer under Jesus liv, den går inte in på små detaljer så att det blir tråkigt att läsa, utan den tar med det viktigaste och det är faktiskt ganska intressant att läsa den.
 Boken går inte in så mycket om vilka personerna är, den berättar ju så klart vilka som är lärjungar och så men inte jättemycket information om dem, så därför kan man kolla på de sista sidorna i boken (om man vill ha mer information om dem) för där finns det lite mer text om vilka personerna är och om en del platser som Jesus liv utspelar sig på.
 Ifall jag skulle betygsätta boken så skulle den få 8,5 av 10 för den var intressant, lättläst, man fastnade i den när man läste och man fick en större bild och helhet av boken eftersom det fanns bilder, bilderna ger även en del information i sig själva, jag lärde mig t.ex. att Jesus och Johannes döparen var släkt med varandra.
 Jag tror att boken passar i alla åldrar bara att man är villig att läsa och lära sig en del om bibeln och Jesus liv. Så om det finns några konfirmander eller andra barn/ ungdomar som vill lära sig mer om Jesus liv så skulle de mycket väl kunna läsa den här boken.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.