Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Musik för en pilgrim, söndagsstenkakan!

Vandra Vägen är ju en pilgrimsblogg. Den handlar om vandringen som kristen (fast kanske ibland på ett ganska långsökt sätt) och som pilgrim här på jorden. Idag vill jag ge lite soundtrack till det. Ta dig nu några minuter att lyssna, det är ju ändå söndag (eller vad det nu är när du läser).

Komplett med knaster och allt serveras här en gammal stenkaka (vilket känns hemtamt för mig, min pappa samlar på sådana) med Einar Ekberg och Filadelfiakören och sången ”Jag är främling”.

Det är värt att sägas att det den kristna tron tvärtemot vad många tror inte handlar om att fly bort från den här världen, utan om att Guds frälsning gäller hela skapelsen tills himlen som i bibelns slut kommer ner till jorden. Det vore mig främmande att komma dragande med något som bara är nostalgiskt och handlar om ”smör ovanför när vi dör”.  Jag tror inte heller att man måste förstå de gamla hemlandssångerna på det sättet. Här handlar det om att påminna sig om det hopp vi ändå har för framtiden eftersom den ligger i Guds händer.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.