Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Ditt liv som ambassadör

Thailands ambassadör

Jag följer ”Jakten på det perfekta livet” på svt. I det program som handlade om ”drömjobbet”berättade Margareta Winberg att det finaste man kan vara i Sverige är ambassadör i utlandet. Hon hade ju till och med varit vice statsminister men inte ens det smällde tydligen lika högt som att hon varit ambassadör i Brasilien.

Jag tror alltmer att ordet ambassadör kan vara det bästa som finns på svenska för att beskriva den roll man har som kristen. ”Missionär” har en hel del historisk belastning så även om jag tycker det är ett bra ord har det inte den där klangen som gör att vi kan känna oss stolta att kalla oss det. Eller? Fast egentligen är det samma sak. En missionär är utsänd (utsänd är förresten samma ord som ”apostel”) på ett uppdrag av någon precis på samma sätt som ambassadören är kallad att representera och företräda sitt land och den politik det står för.

Stefan Holm är ambassadör för vit jul!

http://vitjulbloggen.blogspot.se

När jag tänker på mig själv som en ambassadör för Guds rike känns det dels som en hederspost att vara stolt över, dels försvinner många av de fördomsbilder som kan finnas av hur en missionär kan väntas agera, vi måste nämligen inte falla in i något mönster av hur andra går till väga utan kan frimodigt företräda på det sätt vi tycker stämmer med våra gåvor. Bra va?

Du får också vara en ambassadör, vad tycker du om klangen?

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.