Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Om att Vara bara människa

Skönt att vara bara människa, då får man vila lite ibland.

Man är ju inte mer än människa.

Det är ett intressant talesätt. Ofta tycker jag inte så mycket om det, det kan ju användas som lättvindig ursäkt.

Andra gånger är det skönt att tänka och säga de orden. Om man är människa behöver man inte bära hela världen på sina axlar, det är de alldeles för små för. Det räcker att jag bär det som kommer an på mig. Sinnesrobönen är bra för att få det att sjunka in.

I mina tankar behöver man en Gud för att kunna vara bara människa. Till vem ska jag annars lämna bort det mina axlar är för små för?

Vad tycker du om uttrycket? Det verkar vara problem med kommentarfunktionen men gör ett försök!

Kommentarer

4 svar till ”Om att Vara bara människa”

  1. Profilbild för Marie Fredin

    Jo, bara människa, men gudainspirerad, kungar och präster ett heligt folk. Guds avbild som tar färg av urbilden.Dock krävs det av oss att vi vågar svara ”Här är jag” på Guds eviga fråga: ”Människa var är du?”Vi behöver definitivt Gud för att kunna vara mänskliga människor tror jag (Utan mig kan ni ingenting göra 15:5).

  2. Profilbild för Piedra

    Jag tycker det kan vara väldigt provocerande att höra att jag bara är en människa, då jag vuxit upp med uppfattningen att jag måste vara en övermänniska för att duga.

  3. Profilbild för Marlene

    För mej låter det bara som en dålig ursäkt för att slippa ta ansvar för något man klantat till. Människan ska ju vara det smartaste djuret… så vad har vi då att skylla på egentligen, mer än vår egen dumhet?

  4. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Den som är fri från synd…eller kan det även betyda felfri?…kasta första stenen. Jag tycker det är skönt att höra -”man är ju inte mer än människa” när jag har klantat mig. En tröst när man är bedrövad över det som gick fel. Det kan hända den smartaste också….inte bara mej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.