Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

7 blandade tankar på söndagen

Rikedom?

Rikedom?

Jag tycker på något sätt att den här bilden kan representera rikedom. Kanske inte för att det är så eftersträvansvärt att ha en stor mängd papegojor och en stor grammofon men mannens ansikte utstrålar finurlighet och glädje.

Rikedom är denna söndags tema. Rättare sagt ”rik inför Gud”. Det är något annat det än vad vi oftast jagar efter.

Samla inte era skatter på jorden utan i himlen. Så säger Jesus i dagens evangelietext. Och så dessutom det fantastiska insiktsfulla citatet om att ”ingen kan tjäna två Herrar”, Gud och Mammon. Riktigt märgfullt och utmanande.

Och så den gammaltestamentliga texten om hur Aron kom att göra en guldkalv åt folket. Där finns mycket att fundera vidare på. Jaja. Jag tar itu med det om tre år om jag predikar då. Idag blev det inga djupdykningar i texterna här. Idag är nämligen en *ledig* söndag!

Andra saker som hänt i veckan: Jag har farit hit och dit i vårt jättestora pastorat, sjungit för PRO och tagit nya roliga (?) kort på playmobilluther.

Bäst på Vandra Vägen den här veckan är för övrigt bloggposten om mangahjälten Naruto. Den har jag funderat på väldigt länge. En annan jag funderat länge på men ännu inte publicerat är den om alla lärdomar jag fått från bloggen.

Jag fortsätter för övrigt min bana som den motvillige bloggaren. Jag känner att jag borde driva frågan om att använda sociala medier mer i min församling men har skjutit på det hittills för att jag tycker det är lite töntigt att vara engagerad i sånt. Coola präster gör andra saker. Tror jag. Undrar vad de gör egentligen? Skriv en kommentar om du vet!

Hur har du det idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

4 svar till ”7 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Torsten Lundborg
    Torsten Lundborg

    Ibland kan jag känna mig så otroligt rik. Bara det att kunna äta sig mätt, varje dag, ha tak över huvudet och att vara älskad. Det är många på flykt idag som inte har mat för dagen ingenstans att ta vägen och har mist sin familj. Tänk att få bo i ett land som ingen flyr från utan flyr till.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Amen. Det finns mycket att tacka för.

  2. Profilbild för Kerstin Gross
    Kerstin Gross

    Jag har också funderat över det du skrev om Naruto. Att aldrig kompromissa med sin övertygelse låter farligt nära att aldrig ifrågasätta det du en gång fastnat för och att framhärda i att det finns bara ett sätt att se på även komplicerade frågor. Inte så bra ideal till vardags?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Man slås av det hos Naruto också. Man kan bli lite irriterad på honom för att han är så principfast. Det är inte givet at det är någon bra sak. Man kan fundera på hur det stämmer med Jesus också. Han låter sig ju övertalas av en samarisk kvinna så att han ändrar sig (visst var det en samarier?) och hjälper hedningar också men det kanske man inte ska göra för mycket av. Jag tänker att det nog är en del skillnad på Jesus och oss andra i det här fallet för att jag tänker mig att Jesus har bättre koll än oss på vad hans liv måste leda till och alla hans handlingar är därför symbolhandlingar. Jag, som vet blott alltför lite om vad som är det bästa i varje situation, vore nog dum om jag var alltför bergsäker på vägen. Typ. Tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.