Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

7 blandade tankar på söndagen

Så här får man räkna med att det går när man ger sig på kärlekens väg.

Så här får man räkna med att det går när man ger sig på kärlekens väg.

1. God söndag på dig käre läsare. Idag ska jag fira gudstjänst i Hulared och i Ljungsarp. Det är fastlagssöndagen idag, egentligen börjar fastan på onsdag (askonsdagen) men vi tar ut allvaret lite i förskott och börjar med fastepsalmer och annat redan nu.

2, Temat för dagen är ”kärlekens väg” för nu börjar Jesus rikta stegen mot Jerusalem i läsningarna, och där ska han ge sitt liv för oss.

3, Det mest speciella idag är att vi ska avtacka vår mycket omtyckte kantor i gudstjänsten i Ljungsarp. Sedan ska vi ta emot vår nya i gudstjänsten om några veckor. Det väcker många tankar om vad man kan betyda för andra, om att ingen egentligen kan ersätta en annan men att det oftast blir bra på något annat sätt och mycket annat.

4, Att fastan börjar innebär också att jag ska sjunga litanian som förbön idag. Det är alltid fint och jag är förvånad över hur många som känner så varmt för den. Där finns ju verkligen en hel del ålderdomliga formuleringar.

5, Predikotexten från Joh 12:20 och så vidare har jag skrivit en tjock uppsats om en gång som student. Ska försöka lägga band på mig och inte fortsätta tala halva dan.

6, Vi får också läsa om drottning Ester i Esters bok i gamla testamentet. Den tycker jag också mycket om. Och kort och lättläst är den också. Läs den om du inte redan gjort det.

7, En medarbetare lärde mig ”halvårsregeln” häromdagen. När någon börjar på ett nytt jobb så kan man börja veta var man har varandra efter ett halvår för längre orkar man inte förställa sig. Nu har jag varit i Dalstorp ett halvår typ, det kanske stämmer på mig.

Vad gör du idag? Skriv gärna en rad!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.