Underbar sånghelg


I lördags hände något helt underbart; Jag var hemma hos ”min” Ingrid kantor i Sjöbo, Ingrid som jag sjungit hos i kör från jag var 6 till 19 år. Det var de mest ihärdiga ungdomskörsångarna som samlades för att fira Ingrids födelsedag. Jag har inte träffat dem på flera år, så det var med stor förväntan jag åkte dit. Jag packade med mig dragspel och nyckelharpa också, för säkerhets skull, liksom… ifall det skulle bli läge med en liten låt 🙂

Jag köpte med mig ett par ullstrumpor till Ingrid. Ingrid säger alltid – när jag ringer och är orolig eller osäker för något – ”Det är bara att gå på i ullstrumporna.” Jaha, tänker jag, och går på i mina ullstrumpor. Inte titta tillbaka eller åt sidan, utan med fokus rakt fram. Så har jag gått i hela mitt liv, i mina mentala ullstrumpor som jag fått av min Ingrid kantor.

När jag kom dit så var mina Cantemus-körkompisar där. Det var verkligen återseendets stora glädje. Vi fick kaffe och kakor och vi pratade och pratade.

En rolig detalj, som jag aldrig fattat förr, var att de som var lite äldre än jag, tyckte att jag inte riktigt hörde till kören. De ”riktiga” körsångarna var från början tre, och sen tillkom några stycken, bland andra jag. Men de skötte det snyggt, för jag fattade aldrig att det var de äldre som var de ”riktiga” körsångarna.

Sen sjöng vi lite grann. Ingrid hade förberett en hel del sånger och vi njöt för fulla muggar. Sen när Ingrid ville ge oss paus och möjlighet att fortsätta prata och dricka kaffe så fortsatte vi själva i rena farten. Vi tog upp den ena sången efter den andra, det var alltid någon som kunde texten. Så otroligt roligt!!! Det var sånger från ”De ungas hymnarium”, lite grann från den grå barnkörboken, med många unisona-trestämmiga sånger (den finns i rött också), och så tog vi lite psalmer och lite från Diskanten. Ja, kära nån så fantastiskt roligt det var. Som att komma hem.

Igår firade vi Valborg och sjöng ännu mera. Jag hade med mitt dragspel igen och det blev lite Taube och Benny Andersson.

Idag har jag njutit av den riktiga körsången, manskörsången som ljöd stark och klar från TV´n. Jag älskar manskörsång!!! Det är så himmelens vackert och jag undrar titt som tätt varför jag inte leder en manskör. Varför är en arbetsvecka så begränsad? Jag vill leda manskör också, samt alla mina andra körer som jag har i min tjänst. Jag vill bara roa mig och arbeta hårt!!!

2017-04-16 18.54.40Jaja, det får väl bli en annan dag. Det är ju inte så dumt att vara ledig och kunna göra nässelsoppa, som idag.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

En kommentar

Helen Rosdahl säger
2 maj 2017 – 07:00

Kan bara instämma angående lördagens återträff. Alldeles, alldeles underbart att ses igen efter alla år. Ett helt liv med sång och musik.
Kantor Ingrid har lagt grunden till att så många av oss fortsatt vår bana som anställda och frivilligarbetare inom kyrkan. Oavsett var vi hamnat i livet har vi henne som förebild. Vi var ju också överens om att hon nu borde vara seniorcoach för nya kyrkomusiker!

duromoll svarar
25 november 2017 – 12:52

Precis!! Seniorcoach! Mera Ingrid åt folket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *