Till innehåll på sidan
monakeranen

At the Heart of Christmas

At the Heart of Christmas” är Church of Englands advents- och jultema som inbjuder oss alla till att ta en paus och reflektera över vad som finns i hjärtat av julen.


I hjärtat av julen finns en inbjudan till alla att upptäcka – eller återupptäcka – de goda nyheterna om Guds frälsande kärlek som uppenbarades i Jesu födelse. Det är också en utmaning för var och en av oss att begrunda i våra hjärtan – som Maria gjorde (Luk. 2:19) – vad de extraordinära händelserna under den första julen kan betyda för oss nu och under de kommande åren.

I hjärtat av julen är ett medvetet enkelt och öppet tema – ett tema som Church of England hoppas kan användas av lokala kyrkor för att bjuda in människor till att delta i firandet av julens goda nyheter på en mängd olika sätt, oavsett rådande omständigheter.

Temat I hjärtat av julen presenteras i ett Youtubeklipp där människor delar det som de erfar är i hjärtat av julen, i julens hjärta.  

Klippet börjar med att konstatera att de senaste 18 månaderna har varit betungande och utmattande för alla. Det finns sådant som har gått förlorat och sådant som saknas. Det finns också en längtan efter befrielse från det tunga och svåra, en längtan efter hopp och ljus. Många önskar att få julandan tillbaka, den där härliga vibrerande känslan av juleljus och julefrid. Samtidigt har människor mist anhöriga, är ensamma och misströstar. I hjärtat av julen är det allra viktigaste relationerna till andra och ytterst till Gud, säger någon i klippet. Det här säger några av rösterna i klippet om vad de ser som julens hjärta (ej direkta citat):

  • Friends, family and fate
  • Christmas brings people together in their desire to fight darkness and to find light
  • It is the kindness that keep us going, the people that surrounds you
  • Sharing is what is the heart of Christmas
  • Comfort and hope in a broken world, to give us a certain hope
  • Love for those who are still with us
  • Remind people that they are cared for
  • Nobody will fall through the cracks

Vad tänker du finns i julens hjärta, i hjärtat av julen?

Church of Englands webbsida om At the Heart of Christmas och Youtubeklippet

https://churchofengland.org/christmas

https://youtu.be/zp32dNwKBvE

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.