• Ekumenikbloggen
  • Inte minst i coronatider kan små gester av uppskattning betyda så mycket. Att visa att vi är i det här tillsammans – över religionsgränser.
Till innehåll på sidan
Peter Lööv Roos

Inte minst i coronatider kan små gester av uppskattning betyda så mycket. Att visa att vi är i det här tillsammans – över religionsgränser.


Nu på fredag 24 april är första dagen i ramadan. Det blir en väldigt annorlunda fastemånad för muslimer. Också i Sverige är alla gemensamma böner och samlingar sedan flera veckor tills vidare inställda, för att man ser det som sin religiösa plikt att värna liv och hälsa och inte riskera smittspridning. Mycket av det som normalt görs i moskéerna kommer att göras hemma istället, eller sändas digitalt. Salahuddin Barakat, imam vid Islamakademin i Malmö, säger i en DN-intervju: ”Det är jobbigt såklart, det är svårt (att inte kunna fira tillsammans fysiskt). Men man är tvungen som muslim att göra det som är bäst för människorna och mänskligheten. Vi ser det som en del av praktiserandet”.

Ta gärna kontakt med muslimska vänner eller grannar och önska en välsignad ramadan, ”ramadan mubarak”. Inte minst i coronatider kan små gester av uppskattning betyda så mycket. Att visa att vi är i det här tillsammans.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.