Mässmakarna glänste på Lisebergsallsång


20160801_190038

Igår hade Lotta på Liseberg synnerligen celebert besök. Och då syftar jag inte främst på Tommy Körberg, Sonja Aldén, Panetoz eller Timo Räisänen (det var ju såklart trevligt att dom också var där) utan på att det syntes två glittriga kepsar i vimlet som satt på mässmakar-radarparet Svensson/Furehill! Egentligen föga förvånande att de två fångades på bild just i ett allsångssammanhang. Faktum är att deras vänskap tog fart en gång i tiden just under en allsångskväll, på ett familjeläger på Åhs stiftsgård. (Ett lite mindre sammanhang än Liseberg, men minst lika festligt!)

Rutinerade allsångsveteraner som de är, saknades inget i den medhavda packningen. Mässmakarna kunde plocka fram både kaffe och te (Malena fick te, hon dricker ju som bekant helst bara kaffe på bröllop och inför lönesamtal), bullar och kex (tjäcks för Göteborgaren), regnkläder, varma koftor (i plural för Malena) samt inte minst; varsin sittdyna! Sittdynor är A och O; de värmer, gör det bekvämt, och man behöver inte bekymra sig över om det kanhända regnat på sitsen.

Lite bökigt är det dock med kombinationen klappstolar-sittdynor-ställa sig upp och klappa takten, sjunga och samtidigt le mot kameran…och sedan sätta sig ner igen, lyckas få sitsen nerfälld och sittdynan åter på plats…för att raskt därefter kroka arm och gunga tillsammans i en rad där människorna hade lite olika tempon i kroppen så att säga…men även detta klarade de med snits och ett gott humör. (Och otaliga smultronkex (tjäcks) innanför koftan.

 

20160801_191107

Malena hade förresten även tagit med sig några flyers med reklam för nya mässan ”På väg”. Planen var att sticka till någon sångare i publiken en lapp om det hördes att dom hade schwung och glädje i rösten. Men när Malena med fart tog upp sittdynan ur sin välfyllda ryggsäck innan allsångsstarten så drogs lapparna med i farten och spreds för vinden över området. Flyers i ordets rätta bemärkelse. Så kanske dyker någon i Panetoz upp på första körövningen 6/9 kl 19:00 i Biskopsgårdens kyrka. Vem vet?

Be there! Vi ses!

20160801_185900

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *