Pilgrimsdag på Åh! (Åh!)


I lördags anordnade Göteborgs stift en Pilgrimsdag på Åh stiftsgård. En av mässmakarna var där och hon drog med sig violinisten Karin samt några av de nya sångerna från mässan ”På väg”. Så spännande det var att provsjunga sångerna i detta sammanhang! På morgonbönen t ex så provade vi sångerna ”Enkelhet” och ”Andlighet” samt en refräng ur signaturmelodin ”På väg”, tillsammans…och det blev väldigt uppskattat! På morgonbönen var kyrkan fylld, inte bara av pilgrimsdeltagarna utan också av ett stort gäng ungdomar och ledare med isländsk bakgrund. Och även dom hakade på och sjöng! (Och en isländsk präst frågade efteråt efter sångerna och ville ha med sig dessa. Kanhända kommer ”På väg” spridas vidare i de nordiska länderna? :-))

Fiol-Karin laddar för morgonbönen. Isländska ungdomar fyller bänkarna…

 

Efter morgonbönen fick vi höra på Stefan Edman (biolog och författare) som höll ett inspirerande och härligt föredrag. Han talade mycket om Förundran! Och att han tycker att det ordet borde läggas till som pilgrimens nyckelord. Så kanske får mässmakarna nu se till att skriva ännu en sång till ”På väg”… 🙂 Han talade också om att han tycker att pilgrimsvandrarna kan ses som en motståndsrörelse, en vandrande protest mot konsumtionssamhället etc, med tanke på nyckelorden ”Långsamhet” och ”Enkelhet” t ex. Det utmanar och inspirerar, tycker jag! Coolt!

Vi fick också praktisera pilgrimsvandrandet under dagen, det var ganska blött och kallt, men på samma gång friskt och härligt. Malena hade glömt sin extratröja (inte riktigt likt henne…Extrakoftornas Mästarinna…) – men en av deltagarna hade med sig en extra fleecetröja som hon frikostigt delade med sig av. Karin hade inte tagit med regnkläder, men fick även hon låna en regnjacka av någon annan. Så nyckelordet ”Delande” var också högst verksamt under dagen – inte bara under måltiden i den avslutande mässan. 🙂

 

”Dela en plats i världen

dela ett ord på färden

dela på dagens öden

dela de nybakta bröden…”

ur ”Delande” från mässan ”På väg”

 

Det kändes verkligen som vi fick flera nya ”vandringsvänner” under denna dag.

 

”På väg, mot ett mål vi inte känner

På väg, tillsammans med vandringsvänner…”

ur ”På väg” från mässan ”På väg”

 

Och vandringsvännerna fick sedan med sig ett litet enkelt nothäfte med smakprov av de nya sångerna hem. (En något suddig bild – men vi är ju ”På väg” som sagt. ;-))

20161008_161553

 

Vi saknade Anna – som inte kunde vara med, utan som hurtigt nog sprang en halvmara istället (heja Anna!) men annars hade vi en väldigt fin dag, som sagt.

Nu får vi vila fötterna lite, innan vi vandrar vidare…

20161008_161712

 

Vi ses och hörs på vägen!

 

 

En kommentar

Maria Lund säger
11 oktober 2016 – 12:56

En fin dag och underbara sånger ni gjort! Ser fram emot att få sjunga dem igen. "Andlighet" har redan fastnat i hjärnan :-) Tack!

massmakarna svarar
15 december 2017 – 03:15

Å vad roligt att höra Maria! Och alltid så trevligt att ses! 🙂 /Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *