Komprep med tilltugg


I lördags övade vi ”Mässa på väg” med de musiker som ska vara med. Och Malena hade bullat upp med lite chips och godsaker, som du kan ana på vagnen bakom Fiol-Karin. Det var ju ändå lördag liksom… 😉

20170211_092411
Karin och chipsen

 

Mässmakarna är så stolta och glada över att få samarbeta med så fantastiskt duktiga (OCH trevliga!) musiker. Flera av dem har vi så att säga ”återanvänt” flera gånger i våra projekt. De har nästan blivit som vårt husband. Mässmakarmusikerna. Karin Kihlström, som spelar fiol, till exempel. Och Joel Hagen som trakterar sax och flöjt. Och Emil Pettersson på trummor. Och så Marcus Utbult på bas – som tyvärr inte fångades på bild denna övning, han kom nämligen lite senare till repet (hans bilnyckel hade försvunnit…men det löste sig småningom!) och då hade Malena redan fotat klart och var upptagen vid pianot istället. 🙂

 

20170211_092422
Emil lyckades bygga ihop Biskopsgårdens gamla och väl använda trumset, som nog börjat sjunga på sista refrängen…

 

 

Vårt ”nytillskott” denna gång är gitarristen Viktor Olofsson. Oj vad bra han var! Det här kommer bli kalas!

20170211_092445
Joel och Viktor i samspråk

 

Mässmakarna har även lyckan att få fortsätta samarbetet med Veronica Wåhlberg, som är en fantastisk körledare. Veronica var också med på komprepet och fick vara med i processen, när kompstilar och tempo på sångerna skulle vaskas fram … (Malena vill för övrigt väldigt ofta ha ett ganska raskt tempo medan Veronica inte har något emot när det går långsamt. Och Malena skriver gärna sånger i låga behagliga tonarter – behagliga för henne själv alltså 🙂 – medan Veronica ibland försöker locka henne att sikta lite högre… Det är ett givande och ett tagande! 🙂 Och det ÄR spännande att lyssna in vad någon annan tycker och finna ut att det faktiskt kan bli ännu bättre än man tror, när man vågar ändra sig… 🙂 )

 

20170211_092432
Veronica laddar med kaffe.

 

Efter komprepet var det bara smulor kvar av chipsen… (Som Malena förbarmade sig över) men förväntan, den hade börjat stiga alltmer!! Och glädjen svämmar över!  Å vad spännande det ska bli på premiären, 26/2 kl 18:00 i Lundby kyrka!

20170211_123923
Efteråt.

 

 

Ikväll, på Alla hjärtans dag, ska vi öva med körsångarna, dvs;”Vardagskören”, ”Lundbykören” och ”Tolereds toner”. En del har farit bort på sportlovsresor, men vi som är kvar ska finslipa låtarna och smaska lite på chokladhjärtan… Och se fram emot premiären som sagt, när vi ska få vandra genom den nya mässan tillsammans med både kompmusiker, körsångare, prästen Magda, samt alla ni som tänker komma dit för att lyssna och sjunga med. Snart är vi sannerligen På väg!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *