Till innehåll på sidan
ellen

Nu är det nära!!!

Tanzaniagruppen här! Vi befinner oss nu i Uppsala för språk- och avresekurs. Tidigare under veckan har vi pluggat Swahili, idag var det dock dags för oss att få reda på var vi ska vara under våra tre månader ute på äventyr. Vi var spända och nyfikna över hur vi skulle delas upp, i vilka byar vi skulle bo och om vi skulle bo i värdfamilj eller i självhushåll. Två av dessa tre frågor är nu nästan besvarade.

Maria Carlander (vår mycket omtyckta och väldigt överseende (gå grund av felbokade 100 000 kronors-flygbiljetter, diverse eftersända pass och kvitton osv…) programsamordnare) berättade att vi kommer inleda tiden med en helg i Bukoba, för att lära känna staden och shoppa. Sedan far vi till Ntoma, där vi ska bo på en skola i en veckas tid. Därefter blir vi uppdela i två grupper. Ellen och Erica kommer att spendera den första månaden i ”Eastern church distric”. I och med att det inte går att hitta på Google så vet vi tyvärr inte alls vad det här är för ställe, men vi gissar på att det ligger i östra delen av regionen Kagera.
Jonas och Gustav kommer under samma tid att bo i Kikukwe, vilken är samma by där två av föregående års deltagare bodde.

I mitten av oktober kommer vi alla fyra tillsammans spendera två veckor i Biharamulo. Detta ställe går att hitta på Google, men vi vet ändå inte så mycket om det.

Sedan åker killarna vidare till Kati. Detta ställe vet vi inte heller var det ligger…
Tjejerna tas emot av Rev. Dr. Faith Lugazia i Kashasha. Detta ställe vet vi (oväntat nog..)  inte heller så mycket om… MEN på Wikipedia läste vi att under 60-talet utbröt en skrattepedemi i denna by. Vi hänvisar till denna oerhört säkra källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Tanganyika_Laughter_Epidemic

I november ses vi alla igen för ett par dagar i Bukoba igen, innan vi drar iväg själva för en avslutning på Zanzibar!

 

Vi är såhär taggade: krgmdlkdgmlkgdrmdglkdgr !!!!!!!!!!!!!!! JKZDG BLKDZN LK!!!

Här kommer några bilder från våra hittills upplevda dagar i Uppsala:

 

Så här ser tavlan ut under våra språklektioner med vår underbara lärare Evelyn:

Swahili

Middagstime utanför vandrarhemmet!

 

Ellen, Gustav och Jonas en solig dag, taggade på Stockholmstur 🙂

 

Ellen, Gustav och Jonas (igen… Erica fotar, som vanligt..), på väg till lunch. Observera den vackra kyrkan i bakgrunden.

 

 

(11 dagar och 45 minuter kvar nu, wooooohhhhh!!)

 

Kommentarer

Ett svar till ”Nu är det nära!!!”

  1. Profilbild för Carro
    Carro

    Fy fan va fett! Jag ser fram emot att följa er resa 🙂 Vill ni ha info om platserna är jag the guy, men ibland är det rätt sweet att inte veta också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *