Till innehåll på sidan
oscar

Presentationer och Kött.. Mycket Kött..

Har konstaterat följande om Brasilianare.

1. Alla har tänder som skulle kunna vara med i en colgatereklam eller är på väg att få det (tandställning).

2. Dom är vänliga och trots min babyportugisiska så lyssnar dom och försöker verkligen förstå vad man vill säga.

3. Dom älskar kött, ju blodigare och rödare destå bättre. Har under min vistelse här i Joinville ätit mer kött på 4 dagar än jag vanligtvis gör på en månad hemma i Sverige.

 

I söndags fick jag presentera mig för församlingen här i Joinville under en Gudstjänst. Det var en Gudstjänst som riktade sig till barn som skulle bli påminda om sina dop, jag förstod inte mycket men det hela var mycket lekfullt och avslappnat. Efter Gudstjänsten åkte vi till en stad i närheten som ligger uppe i bergen där dom anamade den tyska kulturen till dess spets. Nämligt en gammal traditionell Schlachtfest med enorma mängder kött i alla dess skepnader till försäljning. En del av utsmyckning bestod av ”döda” mjukisdjur som hängde från tyska blomsterkransar.

 

Under veckan som har gått har jag besökt ett projekt som jobbar med barn i ålderna 7-12 i dom fattigare områderna av Joinville. Barnen kommer dit kl 12, efter skolan och får en ordentlig lunch innan dom får hjälp med läxor i en trygg miljö, får spela fotboll, sällskapsspel eller annat kul. Så fort dom får chansen bombarderar dom mig med frågor om allt möjligt, och dom ger sig inte förens man har svarat även om man inte förstår vad dom säger! En gång tog det en kvart innan jag förstod(efter en mängd charader och teckningar) meningen ”En tjej från Tyskland som var här förra året hade en likadan sjal som dig och hon var nästan lika cool”. Det är verkligen bra för man lär sig väldigt mycket, inte minst språket!

 

Man kan sammanfatta mina första två veckor i Brasilien med ordet UNDERBART! Allt är bättre än vad jag hade kunnat hoppats på, känns nästan som att jag aldrig vill hem! Har fotat riktigt mycket och har svårt att bestämma mig för vad jag ska lägga upp här men det får vänta till en annan dag.

 

Allt gott! /Oscar

 

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Presentationer och Kött.. Mycket Kött..”

  1. Profilbild för Joel
    Joel

    Döda mjukisdjur? Hahahaha, hoppas du fotade.

    1. Profilbild för oscar
      oscar

      Självfallet gjorde jag det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *