Till innehåll på sidan
erica

Varfor ska rubrik vara det svaraste?

Erren och Elica har.

Dagarna flyger forbi. Plotsligt ar det oktober och en tredjedel av resan har redan forsvunnit. Vad hande egentligen?

Sedan sist har vi besokt killarna i deras by Kikukwe. Resan dit var spannande da det var forsta gangen vi testade den omtalade tanzanska kollektivtrafiken, och visst levde den upp till sina ryken.

Kikukwe.. vad har vi att saga om det? Vacker utsikt. Glada swahilipratande tanter och barn. Spannande pikipiki(motorcykel)-farder. Syftet med besoket var att besoka grottan dar den forsta forsamlingen traffades. Turligt for oss lag den i Uganda, sa vi fick besoka ett nytt land!

Sedan vi kommit tillbaka fran Kikukwe har vi.. hangt pa hotell. I fredag blev vi inbjudna till en kvinna har i forsamlingen. Henne skulle vi vara med hela dagen. Dock visade det sig att vi inte var med henne utan hennes hotell hela dagen… Vid halv tolv lamnade hon oss dar (som enda gaster..) och sa ”jag kommer tillbaka senare, ni kan ata lunch har”. Sen akte hon och vi spenderade fem timmar till… bli solbranda… ata lunch… och spela vandtia. Pa de senaste tre dagarna har vi hunnit spela 99 dokumenterade omgangar vandtia. Stallningen just nu: Erren 47, Elica 52.

Vi kan snart skriva en hotellguide over alla hotell har i Bukoba efter att endast bott pa ett.

Igar var det childrens day har, sa en av de tva gudstjanster vi besokte tillagnades barnen. Sota barn (som alltid), men laaaang gudstjanst. Bara kollekten tog en halvtimma att samla in.. Vi har sagt det forr, och vi kommer att saga det igen: Tanzania ar inget tidseffektivt land.

Pa lordag bar det av mot nya aventyr. Vi lamnar vara respektive boplatser och far alla 4 deltagare ivag till Biharamulo, safari pa Robondo Island, korresa till Rwanda osv. Sa om vi inte uppdaterar bloggen pa nagra veckor, bli inte oroliga. Folkmordet i Rwanda skedde for lange sen, och det var annu langre sedan Idi Amin var diktator i Uganda..
Visst har vi det bra har i Tanzania, aven om internetmojligheterna inte ar som i Sverige!

Lite bilder:

banan
Koka bananer? Ja i Tanzania gor man det.
Bananer
Sa har ser de ut innan man kokar dem. 

mamak
Sa har ser du ut nar de ar klara.
Jonas och Kevini

Jonas och Kevini ar ungefar pa samma niva.

gruppbild

Kevini ar battre an manga andra tanzaner pa att ta kort.


Kommentarer

Ett svar till ”Varfor ska rubrik vara det svaraste?”

  1. Profilbild för Carro
    Carro

    ”Pa de senaste tre dagarna har vi hunnit spela 99 dokumenterade omgangar vandtia. Stallningen just nu: Erren 47, Elica 52.

    Vi kan snart skriva en hotellguide over alla hotell har i Bukoba efter att endast bott pa ett.”

    HAHAHAHAHA JAG DÖR! 😀

    Keviiiin, den lille sparven! Ha det monsterbra och försök att uppdatera bloggen (trots att jag har helt ok koll på det där med folkmord och Idi Amin). JAG VILL LÄSA! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *