Till innehåll på sidan
ellen

Halsningar fran Kashasha

Erren och Elica rapporterar fran Kashasha.

Vi har nu bott i den lilla (stora enligt pastorn i Kikukwe) byn Kashasha i drygt en vecka. Pa dagarna hanger vi med pastor Faith och foljer med henne i hennes arbete. Vi ater vara maltider med Faith och hennes underbart sota son Omega. Omega som i borjan grat nar man sag oss.  Detta botade vi med ballonger, pannlampa, sapbubblor och en djurbok. Som sagt ater vi med dem nar vi inte blivit bort bjudna till massor med random manniskor som vi inte traffat.

Har i Kashasha finns det ett Vocational Traning Center. 75 st elever varav fem av dessa ar tjejer. Dessa tjejer delar vi korridor med. De ar jattesota av om vi inte fattar vad de sager eftersom de inte pratar engelska.

Vi har under veckan som vi bott har varit pa hembesok for att forsamlingen ska samla in pengar till arsbudjeten. Vi har aven besok bade en Primary- och en Nursey School. Vi har aven deltagit i VTC’s skolavslutning, den var 8 timmar lang….(ytterligare beskrivningar ar onodiga).

Kommunikationen med Faith gar bra mycket battre an med de flesta andra tanzaner. Detta beror pa att hon varit i Sverige i tre ar i borjan av 90-talet. Hon har dessutom bott flera ar i USA. Detta gor att det blir en harlig blandning mellan svenska, engelska och swahili.

// Ellen och Erica

Kommentarer

2 svar till ”Halsningar fran Kashasha”

  1. Profilbild för Annika
    Annika

    Elica ! Kommer du att träffa Jessica till helgen ?

  2. Profilbild för Carro
    Carro

    Åh jag älskar uppdateringar 😀 har ni det bra? Hoppas det!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *