Till innehåll på sidan
clair

En morgon pa ”Feria organica” vid Kyrkans huvudkontor

Tidigt väcktes jag i lördags, men var inte svart ta mig upp da det borjar ljusna vid 5 anda, och pappegojan lät en hel del. Val framme vid huvudkontoret skulle jag invanta en bil for att aka till en forsamling och gora lite intervjuer med folk som ar med i ett fotbolls-projekt, som jag kommer skriva mer om snart, men jag var tidig till kontoret och fick en aha-upplevelse da jag insag varfor det fanns en plätt mark som aldrig anvandes – den anvands nämligen varje lördag 5-10 av lokala producenter som saljer ekologiska varor. Jag hade hört om detta, men i kyrkan händer sa mycket annat, och ingen jag umgas med av de i forsamlingar langre bort eller ungdomar for den delen brukar ga dit.. Och jag blev sa glad att kyrkan gör det här pa plats – inte bara köper och ger stöd till lokala hantverkare i byar längre bort, men faktiskt ger plats just här och later manniskor fa jobba direkt, självförsörjande, utan mellanhänder (även fast det även sker ett sadant arbete med andra slags varor som smycken och konst som kvinnor i olika byar gor och ILCO köper in och säljer pa kontoret.). Har kommer lite bilder:

La feria organica klockan 6:45 pa lördag morgon – och mer folk kom det. De flesta var dock inne pa kontorets matsal och at frukost.

Apelsiner, platano kvadtratos (matbanan), platano maduro (mogen matbanan) och yajotes i mitten. nomnomnom!

Choklad, rättvisemärkt och ekologisk! Ah vad jag saknat detta! För chokladen som säljs i landet (undantag en liten chokladbuktik jag letat fatt pa) ar mest socker och mjölk – det ar dyrt med kakao och det mesta exporteras (massor..)

full fart pa inköpen – mycket sötare frukt här förstass 🙂

Det säljs även klader i ett bas.

Färskpressad juice 😀

Full fart inne i matsalen med frukost och mera frukost – inte störa 🙂

Och efter denna underbara morgon bar det av till en dag med fotboll, intervjuer och mycket mer – i Costa rika – där det faktiskt regnar en hel del – men mest duggregnar nagra timmar om dagen.

La Paz!

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *