Till innehåll på sidan
beatrice12

S.M and Mal of Asia

Hejsan!

Vi har hunnit med mycket pa den tiden vi har varit har. Aven om vi tar en tupplur och sover middag varje dag innan nasta pass. hehe. Det var 32 grader idag och solen har skinet och regnet kommer helt spontant lite da och da nar det behagar.

Igar var vi pa Smokey Mountain och som jag hade tankt mig ar det berg av sopor som  folk har byggt sina hus i. Det var lite jobbigt att se barnen ga runt dar… =( jag kan inte beskriva hur mycket det var, det finns inget jag kan referera med men det var sa mycket skrot och grejer som lag dar som folk atervann, och salde, eller at upp… Tank att det ar manniksors vardag, Det ar inte samma ska som att se det pa tv som att se det pa riktigt kanner jag.

Efter det satte vi oss i bilen och nar vi star i en trafikko (som ar validgt vanligt i Manila) for det bor ju ca 10 miljoner manniskor har, sa sa vi hur tva man hoppar upp pa ett flak, skar upp presseningen, skar upp en stor vit pase som ar ungefar lika stor som en jordpaset fran Plantagen. Och det rann ut brunt glittrigt socker pa marken. kanske trodde dom att det skulle vara ris…? Ja da tog pasen och sprang ivag, de som korde  bilen markte det och sprang efter… vad som hande sen fortaljer icke denna historia. Men det inte var dag man far vara med om eller se ett ran mitt pa blanka dagen.

Sen akte vi till Mal of Asia, for att se den rika delen av Filippinerna. Det ar helt galet stort, jag kan inte forklara hur stort det var, men man kunde aka bil innomhus for att ta sig till de 3 stora sektionerna. Det fanns verkligen allt dar. Det var raka motsattsen till S.M. INget skrp sa langt ogat kan na. Och ni som har sett filmen ”In Time”, det var lite den kanslans. Bra film, kan rekomendera den till er som inte sett den. Ja i alla fall, idag har vi fatt forelasningar av varens deltagare 2012. Filippinernas historia, Kyrkan IFIs historia. och ett papper med Tagalog-ord som kan vara rba att kunna.

Det ar hart att se barn och vuxna sova pa gatan. Men det ar viktigt att inte blunda for de.t Nar jag ser hur manniskor lever  bland sopor, tanker jag pa vilken tur jag har som bor i Sverige och jag uppskattar det mer och mer. Jag borde vara mer tacksam for det jag har och far dar hemma som jag anser vara en sjalvklarhet. Det paminner mig om en historia jag horde for ett tag sedan.

”Gud sander ner sina anglar for att hamta vara tankar och bonermm ifran jorden. En angel kommer upp til himlen och satter sig pa ett moln och sager: Oj! Idag var det mycket att bara. Hela hans korg var full med postit-lappar meden massa  boner ochorostankar mm. Sedan kom den anra angeln och satte sig breve och suckade. I hans korg lag det nagra fa post-itlapar dar det stod ”Tack”.

Jag maste tacka mer for det ajg har och vara radd om det. Jag ska inte mer tanka nagot negativt om det jag ser, eller ja alltsa negativt pa ettotrvligt vis. Utan barata det for vad det ar.

Kram!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *