Till innehåll på sidan
beatrice12

Nya aventyr i Vishaya

Hejsan!

I morgon aker jag och Ida till Vishaya, Negros O. till en stad som heter Bacolod. Sen kommer vi fa aka runt i ca 13 dagar upp och ner och fram och tillbaka genom den vastra delen. Vad vi vet nu ska vi fa bo hos 3 vardsfamiljer och traffa fem olika forsmalingar pa denna tid. Kanske far vi aka utanfor Cebu och se pa en staty om Lapu-Lapu som jag vill se. Men det vet vi inte riktigt an. Efter det ar tanken att vi ska flyga tillbaka till Manila och mota upp Bettina och Caroline. Vi ska vara i Manila i ca en och en halv vecka och sen beger vi oss till Luzon… Spannande! Vi vet dock inte hur det ar med tillgang till internet, men sa fort vi far tag i en dator sa ska vi blogga.

Ibland kommer jag pa mig sjalv med att sta mitt i centarla Manila. Vilken grej!

Fakta: Nar den filippinska flaggan ar upp och nervand. Alltsa den roda delen pekar uppat. Ar Filippinerna i krig, om jag forstod det ratt.  (Den bla sidan ar uppe nu)

I gar var vi med om varan forsta gudstjanst i IFI. Den var ajttefin. Ganska lik vara gudstjanster hemma i Svenska kyrkan, men det ar saker som skiljer oss ocksa. Deras ar langre, ca 2h, de hade forsaljning av kalendrar sa barnen skulle ha rad att fa tillgang till en sondagsskola, vi fyra fick ga upp och dansa en filippinska dans mitt upp i allting. Det gick inge vidare for min del hahaha. Men det var valdigt roligt. Jag blev sa rord nar koren helt plotsligt borjade sjunga ”Mone och sol” Psalm 21 under gudstjansten. Det var sa himla fint, barnen sjong och dansade, och aaa jag ser fram emot fler gudstjanster har i Filippinerna.

Vi har fatt massa forelasningar om hur IFI startades, och om deras ungdomsgrupper, och sa mycket mycket mer sa det far jag beratta nar vi kommer hem. Nu ar jag bara nervos for flygturen, jag hoppas vi hittar ratt pa flygplatserna.

Nu nar vi ar pavga mot nasta aventyr och jag anda ar lite nervos sa forsoker jag anda tanka pa ett fint citat:”En bat ar trygg nar den ligger vid en hamn. Men det ar inte det den ar jord for”

Kort och gott, vi ska upptacka massor. Jag hoppas jag far ta del av det Diakonala nu nar aventyret borjar.

Kram Beatrice

 

Kommentarer

Ett svar till ”Nya aventyr i Vishaya”

  1. Profilbild för Maria
    Maria

    Hej! Vad härligt det låter, äventyr och upplevelser! Kramar Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *